VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ben je een cultuurhuis met jazzprogrammatie? Schrijf je in voor de collegadag Jazz

Ben je een cultuurhuis met jazzprogrammatie? Schrijf je in voor de collegadag Jazz

De jaarlijkse collegadag Jazz, georganiseerd door cult!, JazzLab en VI.BE en voor (jazz)programmatoren van cultuurhuizen, vindt ditmaal plaats in kunstencentrum nona (Mechelen) op 8 december van 9u30 tot 16u. Verwacht je aan een dag vol uitwisseling en livemuziek! 

12.10.22

Nieuws

De collegadag staat volledig in teken van het thema ‘participatie’. Een hot topic dat in menig overleggen over de tong gaat, maar waar velen ook heel wat vragen over hebben. Ook binnen jazzprogrammering ontstaan er steeds vaker initiatieven die verder gaan dan een statisch publiek, die grenzen willen openbreken of nieuwe doelgroepen willen aanspreken. Hoe ga je daarmee om? Welke uitdagingen komen hierbij kijken? En hoe pakken collega’s dit aan? Deze en heel wat andere vragen bespreken we samen in groep met enkele experten tijdens de voormiddag.

Als afsluiter van de voormiddag krijg je een kijkje achter de schermen van kunstencentrum nona, vanaf 1 januari de nieuwe thuisbasis van JazzLab. In de namiddag presenteert JazzLab hun ’23-’24 programma via een showcase en enkele presentaties. 

Programma 

09u30: Ontvangst
10u00: Collegagroep Jazz: uitwisseling rond thema ‘participatie’
12u30: Lunch
13u30: Voorstelling JazzLab seizoen '23-’24

Inschrijven

De collegadag is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit kan nog t.e.m. 1 december via deze link.