VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Crossroads Festival 2022: open call voor artiesten

Crossroads Festival 2022: open call voor artiesten

Tussen 8 & 10 November vindt in Roubaix opnieuw een fysieke editie plaats van het showcasefestival Crossroads. Voor Belgische bands kan het een eerste professionele stap richting Frankrijk betekenen.

17.02.22

Nieuws

Het Crossroads Festival werd in 2016 gelanceerd om de muzieksector in de regio Hauts-de-France te promoten bij professionals uit andere regio’s en landen en om interregionale en internationale uitwisselingen tot stand te brengen. Verspreid over 3 dagen en 2 podia krijgen 21 bands de kans om zich te presenteren aan muziekprofessionals uit voornamelijk Frankrijk. Zo speelden it it Anita, Glauque en Glass Museum in 2019 op het festival en woonden 400 mensen uit de muziekindustrie deze editie bij. Aan het festival is ook een conferentieluik verbonden met workshops en speedmeetings.

Inschrijven voor het festival kan tot 9 maart via deze link. Kandidaten moeten podiumervaring hebben en dienen ingeschreven te worden door een professionele structuur (booker, management, label, publisher, …). Uit alle inschrijvingen zal het festival 1 Vlaamse band kiezen die op Crossroads 2022 mag spelen. 

Voor meer info kan je terecht bij www.crossroadsfestival.org en roel@vi.be.

Promo adverteren

Reclame