VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Creative Climate Leadership Benelux (CCL)

Arts Council England lanceert samen met de non-profit organisatie Julie’s Bicycle Creative Climate Leadership (CCL) Benelux, van 27 tot 31 maart. Het programma is ontworpen om een creatieve klimaatbeweging te mobiliseren en te verbinden. Opgelet: de deadline om in te schrijven is reeds 25 januari.

22.01.23

Nieuws

Wat is creatief klimaatleiderschap?

Tijdens het programma zullen de deelnemers leren van en in gesprek gaan met genodigden, zoals wetenschappers op het gebied van klimaatverandering en deskundigen op het gebied van organisatieverandering en participatie. Samen ontwikkel je een actueel beeld van creatieve klimaatactie en ontwikkel je de leiderschapsvaardigheden en netwerken om artistieke praktijken en instellingen te leiden voor transformatieve klimaatactie

CCL Benelux biedt

 • een inspirerend 5-daags programma van leiderschap en peer-to-peer uitwisseling voor 24 getalenteerde en gemotiveerde deelnemers die wonen en werken in België, Nederland en Luxemburg.

 • een krachtige gelegenheid om samen te werken en creatieve ideeën te ontwikkelen in een serene omgeving.

 • een kans om cultureel leiderschap op het gebied van klimaatactie en rechtvaardigheid te ontwikkelen en/of op te schalen.

 • een indrukwekkend netwerk van internationale CCL-alumni.
   

Voor wie is het bedoeld?

CCL is voor uitvoerende, visuele, media, muziek en andere kunstenaars; culturele werkers waaronder producenten, presentatoren, curatoren, bestuurders, financiers, beleidsmakers en anderen die ambitieus en gepassioneerd zijn over het gebruik van hun culturele en creatieve expertise in dienst van de ecologische crisis en klimaatrechtvaardigheid. Van alle succesvolle kandidaten wordt verwacht dat zij actief deelnemen en hun kennis, vaardigheden en ervaringen delen.

Ze zijn op zoek naar mensen die: 

 •  klimaatverandering erkennen als een urgente uitdaging en gepassioneerd en gedreven zijn om verandering mogelijk te maken.

 • invloed willen uitoefenen buiten hun eigen organisatie/artistieke praktijk.

 • een visie hebben op wat ze zouden willen veranderen en kunnen aantonen dat ze het potentieel hebben om die verandering tot stand te brengen.

 • de wens hebben om te pleiten voor het belang van cultuur bij de aanpak van dit probleem.

 • geïnteresseerd zijn in het uitdagen van conventionele ideeën over leiderschap.

Praktisch

Alle kandidaten moeten gevestigd zijn in en/of werken in België, Nederland en Luxemburg. CCL Benelux 2023 wordt gehouden in Koningsteencentrum, Oxdonkstraat 168, 1880 Kapelle-op-den-Bos van 27 - 31 maart 2023. Alle activiteiten en materialen worden in het Engels gegeven. Deadline voor de inschrijvingen is 23.59pm GMT, 25 januari 2023. Inschrijven kan via deze link.

Promo adverteren

Reclame