VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Coely kiest Alioth in Belpop
© alioth

Coely kiest Alioth in Belpop

Deze zomer luisteren we nog net dat tikkeltje aandachtiger naar Belpop op Radio 1, het programma voor Belgische klassiekers én nieuw talent op de nationale radiogolven. Elke zaterdag kiest een centrale muzikale gast namelijk één Sound Track laureaat uit die hem/haar triggert, en krijgt die artiest airplay én een interview in het druk beluisterde programma.

08.08.22

Nieuws

Zaterdag was Coely de centrale gast in Belpop. “Ik denk dat het goed is dat een project als Sound Track bestaat. Ik werd indertijd al snel omringd door mijn team, maar omdat veel artiesten het alleen doen, is het goed om knowledge te hebben over hoe je zaken moet aanpakken als artiest. Er komt zoveel bij kijken.” 
 
Coely koos uit de 18 laureaten voor Alioths ‘Talk About It’. De Belpop-topper ontmoette Alioth onlangs toen hij haar voorprogramma speelde in muziekclub N9. Ze was duidelijk onder de indruk van zijn kunnen. “Hij is heel stemvast, en dat zegt genoeg over hoe je bezig bent als artiest. Het is trouwens geen R&B, geen Chris Brown,... je hoort een mengeling van verschillende genres, maar hij maakt er zijn eigen ding van. Ik vind zijn stijl erg cool, heel benieuwd tot waar hij het gaat brengen.”
 
En Alioth zelf? Die trekt op bootcamp en werkt deze zomer naar eigen zeggen volop aan zijn songs. Keep an eye on him
 
Wil jij het fragment herbeluisteren? Dat kan hier.

Stem elke zaterdag tussen 13 en 15u je radio af op Radio 1 en ontdek wie de komende weekends aan bod komt. Natuurlijk houden we je ook via de websites van Sound Track en Radio 1 op de hoogte.

Meer info over Sound Track, podium- en kansenparcours van VI.BE, Clubcircuit, AB en JHOB kan je hier vinden.