VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Check hier Sonar, het Nederlandse zusje van VI.BE platform
jimmy diamond op bevrijdingsfestival overijssel © foto Maaike Ronhaar

Check hier Sonar, het Nederlandse zusje van VI.BE platform

Onder impuls van Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland ontstond Sonar, het eerste speel- en mediakansen platform in Nederland. Het platform werd gebouwd op de technologie van VI.BE platform en is zo de allereerste buitenlandse licentie. Check het uit! 

03.04.23

Nieuws

VI.BE platform bewees de afgelopen 15 jaar ongetwijfeld haar dienst: meer dan 22.000 artiesten vonden al hun weg naar het speel- en mediakansen platform, meer dan 700 organisatoren zochten én vonden er het talent van morgen. Enkele maanden geleden was het tijd voor een futureproof make-over. Niet alleen de look veranderde, de nieuwe technologie van het platform maakt het ook mogelijk om één of meerdere licentieplatformen op te zetten in het buitenland. Die nieuwe feature wekte interesse op vanuit onder andere Nederland. De afgelopen maanden bouwden Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel achter de schermen een eigen speel- en kansenplatform, gebaseerd op de technologie en aanpak van VI.BE platform. Op zaterdag 1 april was het zover, geen mopje: ‘Sonar’ zag het levenslicht. Yesss

Sonar start met 25 pitches

Zo is Sonar dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken. Een thuis voor artiesten uit Oost-Nederland die op zoek zijn naar shows, airplay, ontwikkeling en wedstrijden. Via het platform kunnen organisatoren een ‘pitch’ lanceren om gericht te zoeken naar een act. Vanaf zaterdag kunnen muzikanten, dj’s en acts reageren met hun profiel, waarna de organisatie een match kiest uit de inzendingen. Artiesten variëren van beginner tot professional en komen uit alle genres: van techno-dj tot metalcoreband en van singer-songwriter tot hiphopact. Zo biedt Sonar naast verse kansen ook een uitgebreide database aan actieve artiesten in heel Oost-Nederland. 

Sonar wordt al meteen ondersteund door heel wat Nederlandse sectorspelers: 3FM, Doornroosje, Luxor Live, GIGANT, Hedon, Burgerweeshuis, Metropool, ArtEZ Conservatorium, Booster Festival, BRUT, Massive Music, Zwarte Cross, Encore, Dauwpop, Tunecore, Valkhof Festival, VPRO’s 3voor12, Smaakmarkt, De Basis, Voordekunst, GROWE, RTV Oost en vele anderen. 

Bij lancering staan er al meteen 25 ‘pitches’ klaar, oftewel kansen, waaronder speelkansen op Valkhof en Onderstroom Festival. Check het hier

VI.BE platform krijgt Nederlands evenbeeld: SONAR

Prolight + Sound (rechthoek 0224)

Reclame