VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Charlotte Adigéry en Bolis Pupul beloond met Ultima voor Muziek
charlotte en bolis tijdens de mia’s 2022 © lucinde wahlen

Charlotte Adigéry en Bolis Pupul beloond met Ultima voor Muziek

De Vlaamse Gemeenschap heeft de jaarlijkse Ultimas uitgereikt aan 12 boeiende smaakmakers uit de culturele wereld.

17.05.23

Nieuws

Jaarlijks rijkt de Vlaamse overheid cultuurprijzen uit aan verdienstelijke mensen en organisaties. Het zijn professionele jury’s die de laureaten kiezen. De winnaars krijgen 10.000 euro en een fysieke prijs van de hand van beeldend kunstenaar Daan Gielis. De uitreiking vond dit keer plaats in Tour en Taxis in Brussel. Onder de 12 winnaars zaten ook muziekartiesten. 

Ultima voor muziek: Charlotte Adigéry en Bolis Pupul

Charlotte Adigéry en Bolis Pupul maken samen electropop. Op 4 maart 2022 lanceerden ze hun debuutplaat Topical Dancer uit. In de zomer van 2022 waren Charlotte en Bolis te zien op verschillende Europese festivals, waaronder Rock Werchter, Lokerse Feesten, Pukkelpop en Lowlands. In het najaar volgde een internationale tournee. Op 25 januari 2023 won het duo twee MIA’s voor Artwork en Producer. De jury is onder de indruk van het internationale succesverhaal dat Charlotte Adigéry en Bolis Pupul met Topical Dancer schrijven. De jury hoopt in de toekomst nog veel van het duo te horen. 

Ultima voor amateurkunsten: Brassband Willebroek

Brassband Willebroek is een academisch orkest van 35 enthousiaste muzikanten. De band is een mix van (semi-)beroepsmusici, studenten aan muziekconservatoria en een aantal liefhebbers-muzikanten. Brassband Willebroek bestaat sinds 1979 en speelt een belangrijke rol binnen de Vlaamse orkestwereld.

Volgens de jury draagt Brassband Willebroek bij aan de professionalisering van onze Vlaamse cultuursector en aan de (boven-)lokale verankering van de orkestcultuur in Vlaanderen. Met verschillende initiatieven zet ze de bakens uit voor de andere verenigingen en garandeert ze nog jarenlang een instroom van talentvolle jongeren.

Alle laureaten kan je hier vinden.

PRG Studio

Reclame