VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

C/o pop 2022: deze Belgische bands trekken naar Duitsland
© charles door julia dubois rosca

C/o pop 2022: deze Belgische bands trekken naar Duitsland

Na 2 noodgewongen digitale programma’s, vindt van 20 t.e.m. 24 april in Keulen een nieuwe editie plaats van het c/o pop festival. Een showcasefestival met meer dan 100 bands maar ook een ontmoetingsplaats voor muziekprofessionals uit Duitsland en heel Europa. Ons land wordt dit jaar vertegenwoordigd door 4 bands.

21.03.22

Nieuws

Het c/o pop Festival brengt sinds 2004 zowel gevestigde artiesten als nieuwkomers uit indie, electro en hiphop naar de Keulse podia. Een sterk focus ligt daarbij op aanstormend talent uit eigen land. Zo fungeerde c/o pop  als springplank voor o.a. Moderat en The Whitest Boy Alive. Maar er wordt ook volop aandacht besteedt aan internationale nieuwkomers zoals bijvoorbeeld dit jaar de gehypte Priya Ragu of Smoothboi Ezra. En op vrijdag 22 april de volgende 4 acts uit België:

  • 18.30 - 19.15 Charles (Yuca)
  • 19.30 - 20.15 Glauque (Artheater)
  • 19.30 - 20.15 La Jungle (Ehrenfeld)
  • 19.45 - 20.30 The Haunted Youth (Bumann & Sohn)

Parallel aan het festival vindt een conventie plaats met keynotes, talks, lezingen en workshops over brandende kwesties binnen de muziekindustrie. En kan je er netwerken met Duitse powerplayers als Melt! Festival, FKP Scorpio, Ms Dockville, Reeperbahn Festival, Pias Germany, … maar ook met internationale spelers zoals. o.a. Paradigm Agency, Tallin Music Week, Mad Cool, ATC Live, Future Echoes, … Interessant en nieuw dit jaar is o.a. c/o work. In tijden van een tekort aan geschoolde arbeidskrachten en een door de pandemie geteisterde muziekindustrie, zijn innovatieve manieren van rekruteren nodig. Daarom heeft de c/o pop convention nu c/o work gelanceerd, Europa’s eerste jobbeurs voor de muziekindustrie op 22 april.

Tijdens het weekend vindt met c/o Ehrenfeld nog een festival binnen het festival plaats. Een ganse straat in de stad wordt dan omgetoverd tot een creatieve ruimte voor muziek- en cultuurliefhebbers met concerten, workshops, dj-sets en gesprekken. Een speciale focus dit jaar ligt op genderdiversiteit met het programma c/o queer. 

VI.BE ondersteunt de Belgische artiesten op het festival onder de noemer ‘Belgium Booms’, samen met de collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques. Voor wie werkzaam is in de muziekindustrie, biedt VI.BE een kleine reductie op het inschrijvingsgeld.

Nog vragen? Roel@vi.be of https://c-o-pop.de/en