VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Buurten op den Buiten ondersteunt landelijke projecten
sander bracke - whisper party

Buurten op den Buiten ondersteunt landelijke projecten

Met de oproep ‘Buurten op den Buiten’ ondersteunen de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij bewoners die een concreet project willen realiseren voor hun buurt of dorp met landelijk karakter. Het gaat om projecten die de kwaliteit van het leven in een dorp of buurt verbeteren en de contacten bevorderen tussen buurtbewoners.

24.01.23

Nieuws

Met deze oproep willen de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij projecten ondersteunen die werken aan een verbetering van levenskwaliteit en socials cohesie in landelijke buurten in Vlaanderen. Formele en feitelijke verenigingen uit gemeenten, die door de Vlaamse Landmaatschappij aangeduid zijn als plattelandsgebied, kunnen tot € 5000 steun aanvragen. Een kandidaatsdossier indienen kan tot en met 6 maart 2023. 

Wie?

  • Buurtbewoners die zich verenigd hebben in een formele vereniging of een informele groep (feitelijke verenigingen zoals een burengroep, buurtcomité, …);
  • Lokale organisaties of verenigingen die een activiteit ontwikkelen samen met bewoners en waarbij de activiteit niet beperkt blijft tot de leden van de vereniging;
  • Lokale besturen die samen met buurtbewoners een dynamiek op gang willen brengen en concrete dingen realiseren. Hierbij is het cruciaal dat bewoners reeds bij de uitwerking van het idee actief betrokken worden.

Meer info?

Je vindt alle informatie terug via de website van de Koning Boudewijnstichting. Let wel op: tussen 2 en 9 februari zal het onlineplatform om een kandidaatsdossier in te vullen niet beschikbaar zijn wegens onderhoudswerken. 

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame