VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Business As Usual: 5 talks voor beginnende artiesten

Business As Usual: 5 talks voor beginnende artiesten

5 talks voor beginnende artiesten op 3 verschillende locaties in Antwerpen, dat is het concept voor Business As Usual. Een project van Trix, DE SINGEL, De Roma, Fameus en VI.BE.

14.02.22

Nieuws

Ben je artiest en sta je aan het begin van je muziekcarrière? Tijdens Business As Usual krijg je een heleboel praktische tips om jezelf als artiest te organiseren. Deze gratis talks vinden telkens plaats op woensdag van 17u tot 19u, en gaan fysiek door in een van de deelnemende huizen.

Of je nu één sessie wil meepikken of de hele reeks, het kan allemaal. Check de data en locaties, en reserveer jouw plek. Na elke sessie kan je trouwens ook een-op-een jouw specifieke vragen stellen aan de sprekers. 

Artistieke Identiteit en Social Media (wo 16/03 - 17u - Trix)

Straffe muziek maken is één ding, maar hoe val je op in de (muziek)industrie? Hoe bepaal je je eigen artistieke identiteit, je visuele stijl en het pad dat je wil gaan bewandelen? Wie is je publiek en hoe bereik je hen? Tijdens deze Business As Usual ontdek je het belang van je positionering als artiest in de bredere muziekscene. 

Sprekers: Kevin Botongo (Please Add Color), Liesa Van Der Aa (Muzikante), Tina Herbots (Rockoco), Laura Van Meel (VI.BE)

Host: Joseph K. Antonio (Koolisse)

Schrijf je in voor deze sessie

Labels, bookers en managers (i.s.m. VI.BE) (wo 30/03 - 17u - De Roma)

In deze Business As Usual hebben we het over labels, bookers en managers en hoe ze zich verhouden ten opzichte van elkaar. Wie zijn ze, wat doen ze en vooral: hoe krijg je ze te pakken om jouw project onder hun vleugels te krijgen? Wie investeert er in welk deel van jouw muziekcarrière en hoe zorgen ze er samen voor dat jij optimaal groeit? 

Sprekers: Ineke Daans (PIAS), Vincent Wilms (Cloudshaper), Miguel Fernandez (A&R Sony Music), Jan Pauly (VI.BE)

Host: Joseph K. Antonio (Koolisse)

Schrijf je in voor deze sessie

Money talk - PT. I (wo 20/04 - 17u - Trix)

Geld verdienen met je muziek, het is geen gemakkelijke klus. Op welke manieren kan je legaal geld verdienen voor bijvoorbeeld een optreden? En hoeveel kan je juist vragen? Hoe zit het dan precies met btw, belastingen of sociale zekerheid? En wat is nu eigenlijk dat kunstenaarsstatuut? Je ontdekt het tijdens deze Business As Usual!

Sprekers: Antonio Cornelis (consultant), Ilka Bardijn (Musickness), Bert De Swert (Rockoco), Lucas Declercq (VI.BE)

Host: Joseph K. Antonio (Koolisse)

Schrijf je in voor deze sessie

Money talk - PT. II (wo 04/05 - 17u - DE SINGEL)

In deze tweede ‘Money Talk’, gaan we dieper in op financiering in de muzieksector. Waar vind je geld om jouw muzikale dromen waar te maken? Er bestaan een aantal subsidielijnen die op jouw project van toepassing kunnen zijn, op Vlaams niveau, maar net zo goed lokaal. In deze Business As Usual vertellen we je alles over subsidies, het opzetten van een crowdfunding, waar je kan gaan aankloppen voor meer fondsen en hoe je dit best doet.

Sprekers: Justien Vervaeck (Cultuurloket), Gwen Vanderreyd (Fameus), Monokimono (band), Lucas Declercq (VI.BE)

Host: Joseph K. Antonio (Koolisse)

Schrijf je in voor deze sessie

Mental Health (wo 25/05 - 17u - De Roma)

In je songteksten en doorheen je creatief proces vind je als artiest vaak een uitlaatklep. Je geeft jezelf bloot op het podium en kan gedachten van je af schrijven. Daarnaast voelen veel artiesten een bepaalde druk bij het maken en performen van muziek, en wil je soms te snel groeien als artiest. In deze talk hebben we het over mentaal welzijn in de muziekindustrie, weten wanneer je op de pauzeknop moet drukken en wanneer je moet luisteren naar je lichaam.

Sprekers: Eric Niyibizi Cyuzozo (Beursschouwburg & BHM), Alioth (artiest), Winny Ang (psycholoog)

Host: Joseph K. Antonio (Koolisse)

Schrijf je in voor deze sessie