VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Bru·X·elles Festival zoekt (V/X) artiesten!

Het evenementenbureau Beats ’N’ roots uit Brussel en de Vaartkapoen uit Molenbeek slaan de handen in elkaar om een splinternieuw festival aan de rijke Belgische festivalscene toe te voegen. Hun insteek? Womxn to the front! Bru·X·elles Festival draagt de eco-feministische boodschap hoog in het vaandel en wil bovenop de eigen programmatie ook jou de kans geven om een showcaseplaats te bemachtigen.

11.04.22

Nieuws

Bru·X·elles Festival schuift nadrukkelijk vier waarden naar voren. Bewustzijn creëren rond gendergeweld, bewustzijn creëren rond eco-verantwoordelijkheid, een podium bieden aan vrouwen en genderminderheden, en de brug slaan tussen de taalgemeenschappen. Haar Brusselse identiteit wil ze hierbij niet uit het oog verliezen. 

In haar open call is Bru·X·elles op zoek naar projecten die geleid worden door een vrouw of persoon uit een genderminderheid. De jury is verder op zoek naar acts die origineel zijn in hun muzikaal en scenografisch aanbod en die tevens een release achter de rug óf in het verschiet hebben. Het aanbod: een set van 45 minuten voor artiesten of een uur voor dj’s, €250 vergoeding per muzikant, en dé uitgelezen kans om je werk voor te stellen aan Belgische en internationale professionals uit de muziekindustrie.

De jury bestaat uit 12 V/X professionals in de muziekwereld waarvan telkens vier uit de twee Brusselse taalgemeenschappen en vier uit het buitenland. 

Ben jij een artiest of dj en voldoe je aan deze criteria? Aarzel niet om tot en met 6 mei je werk in te sturen, en wie weet sta jij te schitteren in de Vaartkapoen op 22 of 23 september 2022!  

Meer info en inschrijven?

www.bru-x-elles-festival.be
 

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame