VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

BLUAI wint Humo’s Rock Rally 2022
© koen keppens

BLUAI wint Humo’s Rock Rally 2022

Dit weekend was het tijd voor de grote finale van Humo's Rock Rally in een goedgevulde Ancienne Belgique. En die finale werd gekleurd door Sound Trackers, met BLUAI als uiteindelijke winnaar.

25.04.22

Nieuws

Zondagavond streden 10 finalisten om de eer tijdens de finale van de 23ste editie van Humo’s Rock Rally. In een goedgevulde Ancienne Belgique ontdekte het publiek als eerste wie in de voetsporen trad van Belpop-legendes als Noordkaap, Whispering Sons, Goose. Mogen zich vanaf nu bij dit lijstje mooie namen voegen: BLUAI!

En dat werd meteen een dubbele primeur! Sound Track-laureaat BLUAI is niet alleen de eerste all-female band die de wedstrijd wint, het is ook de eerste band die goud pakt bij zowel Sound Track als Humo’s Rock Rally als De Nieuwe Lichting. Dat de vier dames harten weten te veroveren is ondertussen wel duidelijk.

Dat de Sound Trackers de finale kleurden, valt ook duidelijk af te lezen aan de rest van het podium, want laureaat Meltheads wist een mooie tweede plek te veroveren, terwijl Sound Track-finalist Yacid het brons mocht ophalen.

Isaac Roux ging met de Publieksprijs naar huis.

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Repetitiekot: BLUAI

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

PRG Studio

Reclame