VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Er zit muziek in je lokale bibliotheek

Er zit muziek in je lokale bibliotheek

Over heel het land tonen bibliotheken hun hart voor de Belgische muziek. Bekijk hier alle acties en ontdek of jouw bib ook iets onderneemt.

22.01.21

Nieuws

Antwerpen Leest, Brugge Leest, Leuven Leest en Gent Leest verbinden lezen en muziek: 4 steden steken de koppen bij elkaar en verbinden heel de maand februari lezen en muziek op verschillende manieren. Muzikanten geven boekentips en schrijvers delen hun favoriete platen.

Meer info: 

Antwerpen Leest, Brugge Leest, Leuven Leest en Gent Leest verbinden lezen en muziek

Bibliotheek Permeke start een heuse liefdesbriefactie. Schrijf je liefdesverklaring aan je favoriete Belgische muzikant of band op een postkaart in Bibliotheek Permeke. En wanneer de geadresseerde zich nog onder de levende goden bevindt, dan zorgen wij ervoor dat je berichtje écht bij hen terechtkomt.

Bibliotheek en De Kriekelaar in Schaarbeek slaan de handen in elkaar en zetten Schaarbeeks talent in de kijker. Tijdens de Week van de Belgische Muziek brengen Schaarbekenaren hun versie van een Belgische hit met Schaarbeekse link naar je bureau of huiskamer. Club Sandwich is je ideale lunchbreak! Daarnaast gaat de bib op zoek naar lectuur die jouw luisterervaring kan verbeteren. 

Bibliotheek Dilbeek organiseert een Belpop Top 20 (van 2019) die aan elkaar wordt gemixt en in de gang van de bib wordt gespeeld.

Bibliotheek Wetteren is op zoek naar hét Belgische nummer dat je nauw aan het hart ligt. Van welk nummer gaat jouw sneller slaan? Welk lied beluister je met en ziel? Stuur je nummer door via deze link en ontdek alle inzendingen tijdens de Week van de Belgische muziek.

Bibliotheek Zottegem, CC Zoetegem & Studio Zebra werken samen om één grote ode aan de Belgische muziek te brengen. In februari krijg je de kans jouw persoonlijke liefdesboodschap te bezorgen aan jouw favoriete artiest, unieke pareltjes te ontdekken in de muziekcollectie van de bibliotheek en te genieten van een eerste van drie unieke Song Circles met Venus In Flames, Chantal Acda en Jonas Winterland! Meer via hier

Club Sandwich

Meer info op facebook.com

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame