VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgium Booms op The Great Escape

Belgium Booms op The Great Escape

Van 15 tot en met 18 mei vindt in Brighton The Great Escape plaats, een van de belangrijkste showcasefestivals van Europa. Vanuit België zullen Bluai, Bolis Pupul, Loverman, Psychonaut en Sylvie Kreusch aanwezig zijn.

17.04.24

Nieuws

The Great Escape, dat is de pier van Brighton: fish & chips, talrijke netwerkmomenten, maar vooral veel muziek. Verspreid over 35 zalen spelen meer dan 400 opkomende bands zich in de kijker van internationale labels, publishers, agents en bookers van zalen en festivals. Zo zetten bijvoorbeeld The Last Dinner Party, Adele, Stormzy of Foals hier destijds hun eerste stappen en waren er al Belgen te gast als Meyy, Bobbi Lu, Portland, blackwave. of Brutus.

Deze Belgen spelen dit jaar op The Great Escape. Ze zijn er in het gezelschap van bands als Faye Webster, Zaho De Sagazan en Nusantara Beat.

do 16/05

  • Bluai, 13.50, TGE Beach - Soundwaves

  • Loverman, 19.00, Pelirocco Hotel

  • Bolis Pupul, 22.45, The Hope and Ruin

vrij 17/05

  • Loverman, 20u15, Charles Street Tap (PIAS showcase). 

zat 18/05

  • Sylvie Kreusch, 18.30, Players (Toutpartout showcase)

  • Psychonaut, 19.30, Players (Toutpartout showcase)


Meer dan de helft van de bands op het festival komen uit het VK (220). Daarnaast staan er artiesten uit Canada (29), Australië (24), Ierland (20), Frankrijk (12), Spanje (lead country partner, 10) Duitsland (7), Nederland (6), Zweden (5), België (4), Faeroër (4), Oostenrijk (4), China (4), Korea (2), Italië (3), Zwitserland (3), Hongarije (3), Nieuw-Zeeland (3), Nigeria (2), Kroatië (1), Hong Kong (1), Denemarken (1), Japan (1), Noorwegen (1), Palestina (1), Polen (1), Saoedi Arabië (1), Slovenië (1), Zuid-Afrika (1) en Turkije (1).

Onder de noemer ‘Belgium Booms’ ondersteunen VI.BE en de Waalse collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques deze artiesten promotioneel met de steun van Sabam For Culture en PlayRight.

TGE conferentie

Naast de optredens is er ook een conferentie met inzichtelijke panels over actuele topics binnen de muziekindustrie zoals auteursrecht, nightlife en professionalisering, en zijn er netwerkmogelijkheden in overvloed.

Keynote-sprekers dit jaar zijn o.a. Jarvis Cocker, die een speciale lezing over het klimaat zal geven, en Darcus Beese, de eerste zwarte CEO van platenmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk en een van de grootste A&R's van zijn generatie, die artiesten als Amy Winehouse, U2 en Florence and the Machine heeft getekend en begeleid.

Sacha Lord is de voorzitter van de NTIA, medebedenker van Parklife Festival en het Warehouse Project, en adviseur voor de nachtelijke economie van Greater Manchester. Hij benadrukt het belang van de op vier na grootste industrie van het Verenigd Koninkrijk en zal live op het podium geïnterviewd worden om de unieke problemen van de nachtelijke economie te bespreken. De podcast They Think It's All Sober (over nuchter blijven in de muziekindustrie) neemt live een aflevering op.

Alle info: https://greatescapefestival.com/