VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgium Booms op The Great Escape
bobbi lu © pj blondeel

Belgium Booms op The Great Escape

Van 10 tot en met 13 mei vindt in Brighton The Great Escape plaats, één van de belangrijkste showcasefestivals van Europa. VI.BE is aanwezig met Belgium Booms, als partner van het Excite netwerk en neemt een aantal Belgische industriespelers mee naar de UK.

18.04.23

Nieuws

The Great Escape, dat is de pier van Brighton, fish & chips, talrijke netwerkmomenten, maar vooral veel muziek. Verspreid over 35 zalen spelen meer dan 500 opkomende bands zich in de kijker van internationale labels, publishers, agents en bookers van zalen en festivals. Zo zetten b.v. Adele, Stormzy, Charli XCX of Foals hier destijds hun eerste stappen en waren er al Belgen te gast als Portland, blackwave. of Brutus. Dit jaar wordt ons land vertegenwoordigd door Meyy en Bobbi Lu. Onder de noemer ‘Belgium Booms’ ondersteunen VI.BE en de Waalse collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques deze artiesten promotioneel  met de steun van Sabam For Culture en PlayRight+.

Naast de optredens is er ook een conferentie met inzichtelijke panels over actuele topics als AI en mentale gezondheid binnen de muziekindustrie en netwerkmogelijkheden in overvloed. Keynote sprekers dit jaar zijn o.a. Smade van Afronation en Roison O’ Connor van The Independent.

Excite Music Network

Daarnaast host VI.BE dit jaar samen met Wales, Duitsland en Luxemburg ook het Excite Plus podium. Excite staat voor ‘Exchange of International Talent in Europe’ en is een samenwerkingsproject tussen negen partnerorganisaties. Het doel van de organisatie is om beloftevolle bands een eerste internationale speelkans te geven. Sound Tack laureaat Bobbi Lu maakt hier haar UK debuut op donderdag 11 mei. Op donderdag 11 mei organiseert het Excite netwerk ook een drink in Zahara, die start om 12:00 ’s middags. Meer info over alle Belgium Booms en Excite plannen kan je vinden via de website van Belgium Booms.

Nieuw dit jaar is ook dat we 5 sectorspelers meenemen over het kanaal om ter plaatse te gaan netwerken. Deze delegatie werd geselecteerd via een open call en omvat zowel managers, publishers, labelmanagers, bookers als programmatoren. Deze actie is mogelijk dankzij de BAR of Brexit Adjustment Reserve. Dit is een tijdelijke subsidielijn van VLAIO om de negatieve gevolgen van de Brexit te compenseren. VI.BE diende zelf 2 dossiers in waarmee we willen inzetten op kennisverspreiding enerzijds en op bezoekersprogramma’s en prospecties anderzijds. Dit om de bestaande band met de UK te versterken, maar ook om in te zetten op andere Europese markten.

Meer info: https://greatescapefestival.com/ of https://www.belgiumbooms.be/
Vragen: roel@vi.be

Over Belgium Booms

Belgium Booms is een samenwerking tussen VI.BE and Wallonie-Bruxelles Musiques, met de steun van Sabam for Culture en PlayRight+. Het steunt en promoot Vlaamse, Waalse en Brusselse artiesten in het buitenland, en helpt hen en hun entourage om een duurzame internationale carrière te ontwikkelen. Meer info via belgiumbooms.be

Promo adverteren

Reclame