VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgium Booms op MENT 2024: 6 Belgen op de affiche en reducties voor de sector

Belgium Booms op MENT 2024: 6 Belgen op de affiche en reducties voor de sector

Van 21 tot en met 24 februari vindt in Ljubljana de tiende editie van Ment plaats, één van de toonaangevende showcasefestivals en muziekconferenties in Midden- en Oost-Europa. Zes Belgische acts zullen ‘t beste van zichzelf geven.

13.12.23

Nieuws

MENT Ljubljana is één van de toonaangevende showcase festivals en muziekconferenties in Midden- en Oost-Europa. In 2018 werd Ment uitgeroepen tot ‘Best Small Festival’ op de European Festival Awards. Op de laatste editie traden 78 artiesten uit 24 landen drie dagen lang op 15 podia in Ljubljana op, variërend van rock, pop, elektronica en folkrock tot hiphop en dj-shows. De editie werd bijgewoond door 6.000 bezoekers. In de afgelopen jaren kwam de media-aandacht uit heel Europa en daarbuiten. De optredende acts verschenen zowel in diverse lokale en regionale Europese media als op KEXP Radio, BBC Radio, Clash, The Wire, Under the Radar, The Quietus, Drowned In Sound, …

Naast het showcase gedeelte is er ook een conferentiegedeelte waar actuele topics uit de muziekindustrie besproken worden en zijn er netwerkrecepties. Reeds bevestigde sprekers voor dit jaar zijn o.a. Keith Miller van Bad Vibrations en Wide Awake, Roxane Dumoulin van ATC, Sindri Astmarsson van Iceland Airwaves en Tatiana Lehocka van Sharpe Festival.

Belgium Booms op Ment

Voor editie van 2024 werden maar liefst 6 Belgische bands geselecteerd. Exacte timings volgen nog.

Donderdag 22 februari

  • Martha Da’ro - 20.20 - 21.00, Kino Šiška
  • ECHT! - 23.00 - 23.40, Stara mestna elektrárna 
  • Avalanche Kaito - 00.00 - 00.40, Channel Zero

Vrijdag 23 februari

  • Pruillip - 21.45 - 22.25, Klub Gromka
  • Porcelain ID - 23.15 - 23.55, Stara mestna elektrarna
  • Ada Oda - 00.00 - 00.40, Menza pri koritu

Onder de noemer ‘Belgium Booms’ ondersteunen VI.BE en de Waalse collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques deze artiesten promotioneel – VI.BE steunt de Vlaamse selectie, WBM de Waalse – en dat met de steun van Sabam For Culture en PlayRight+. Daarnaast organiseren we een netwerkdrink tijdens het festival op donderdag 22 februari om 13.00 in Kino Siska - Kamera (1st floor).

Een 4 dagen pro-pass voor het festival kost 89 euro, een 3 dagen pro-pass 79 euro. Aan Belgische muziekpro’s kunnen we een reductie van 20% aanbieden. Daarnaast zijn er ook 2 gratis pro-passen beschikbaar voor young professionals. Voorwaarden:

  • Werkzaam in de muziekindustrie bijvoorbeeld als manager of agent van een opkomende artiest.
  • De persoon moet jonger zijn dan 30 jaar
  • De persoon is nog niet eerder naar Ment geweest.

Heb je interesse, mail dan naar roel@vi.be

Alle info: https://www.ment.si

Promo adverteren

Reclame