VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgium Booms op Fifty Lab 2024: win een gratis pro pass als ‘Young Pro’
waste @ sound track finale © daria miasoedova

Belgium Booms op Fifty Lab 2024: win een gratis pro pass als ‘Young Pro’

Zin om nieuw talent te ontdekken, één van de vele Belgische acts te checken en te netwerken met buitenlandse professionals op Fifty Lab? Lees dan snel verder.

27.09.24

Nieuws

Van woensdag 13 tot vrijdag 15 november is het hartje van Brussel weer dé ontmoetingsplek voor muziekliefhebbers. Drie dagen lang zullen een zestigtal opkomende artiesten uit het binnen- en buitenland verspreid over vijf locaties (waaronder de AB, Beursschouwburg, BourseBeurs, ...) zichzelf voorstellen aan een publiek van festivalgangers en muziekprofessionals. In het verleden bood Fifty Lab al een springplank voor artiesten zoals Gabriels, Erika De Casier, Pongo, Bolis Pupul, ELOI, Knucks, Loverman, Poté, MICHELLE, Ão, Porcelain id, Sam Quealy, Debby Friday, Meskerem Mees en Cumgirl8. 

Het unieke aan het event is dat het gecureerd wordt door twintig prestigieuze binnen- en buitenlandse curatoren die elk hun lievelingsontdekking programmeren en ook op het festival aanwezig zijn om nieuw talent te ontdekken. Voor 2024 zijn dit: A Porta Festival (PT), Cactus Muziekcentrum (BE), Congés Annulés (LU), DMZ Peace Train (KR), Electric Castle (RO), Festival De La Cité (CH), Girls Don’t Cry (FR), Het Depot (BE), Hop Pop Hop (FR), Into The Great Wide Open (NL), Leffingeleuren (BE), Left Of The Dial (NL), Lost Music Festival (IT), Micro Festival (BE), Mitra Digital Arts Festival (ES), MS Dockville (DE), Norberg Festival (SE), Oya (NO), Reeperbahn Festival (DE), Sofia Live (BG), Sonar (ES), Trix (BE), We Love Green (FR). 

Fifty Lab besteedt binnen de line-up ook extra aandacht aan opkomende bands van eigen bodem. De volledige line-up wordt mid october aangekondigd net als het conferentieprogramma, maar dit zijn alvast de reeds bevestigde Belgen: 

Woensdag 13 November

  • Benni (gecureerd door Fifty Lab)
  • Camille Yembe (gecureerd door Fifty Lab)
  • Ciao Kennedy (gecureerd door Fifty Lab)
  • The Christian Club (gecureerd door Cactus Muziekcentrum)
  • VAAGUE (gecureerd door Fifty Lab)
  • Whoman ( gecureerd door Leffingeleuren)

Donderdag 14 November

  • Fervents (gecureerd door Fifty Lab)
  • Lézard (gecureerd door Fifty Lab)
  • Lovelace (gecureerd door Fifty Lab)
  • SLAGADER (gecureerd door Het Depot)
  • Usea (gecureerd door Fifty Lab)
  • WASTE (gecureerd door Trix)

Vrijdag 15 November

  • CRC (gecureerd door Fifty Lab)
  • Dina Ayada (gecureerd door Fifty Lab)
  • Natasha Pirard (gecureerd door Fifty Lab)

Netwerkmoment en reducties

Net zoals bij vorige edities organiseert Belgium Booms de openingsdrink van het festival. Je kan er met buitenlandse delegates netwerken op woensdag 13 november van 17.30 - 19.00. De drink is gratis toegankelijk voor muziekprofessionals met een pro pass of dagticket voor woensdag.

Daarnaast zijn er een aantal reducties voor wie werkzaam is in de muziekindustrie. 2 jonge muziekpro’s kunnen beroep doen op een gratis pro pass voor het festival die toegang geeft tot alle netwerkmomenten, concerten en panels. Voorwaarden zijn :

  • werkzaam in de muziekindustrie bv. als manager of agent van een opkomende artiest
  • de persoon moet jonger zijn dan 30 jaar of minder dan 3 jaar werkervaring hebben.

Voor wie een pro pass wil kopen, biedt Fifty Lab een gereduceerd tarief aan van €130 ipv €155. Die biedt toegang tot de delegates database, panel talks, masterclasses, pro-only activiteiten, exclusieve shows en priority access tot de concerten. 

Heb je interesse in één van deze reducties? Mail dan naar roel@vi.be. Jonge professionals die beroep willen doen op een gratis ticket, moeten hun motivatie kort toelichten via mail voor eind oktober. 

Nieuw dit jaar is ook dat er voor de Belgische entourage van de optredende bands 1 op 1 meetings zullen georganiseerd worden met de buitenlandse curatoren en dit op woensdag tussen 16.00 en 17.30. Meer info daarover later. 

Alle info en tickets hierzo

Onder de noemer ‘Belgium Booms’ ondersteunen VI.BE en de Waalse collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques Belgische artiesten promotioneel op FiftyLab – VI.BE steunt de Vlaamse selectie, WBM de Waalse – en dat met de steun van Sabam For Culture en PlayRight.

ESNS 2025 lanceert opnieuw open call voor jonge muziekprofessionals

StuBru DNL 24

Reclame