VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgium Booms op Amsterdam Dance Event 2024
ade 2023 © alex heuvink

Belgium Booms op Amsterdam Dance Event 2024

Met ‘Belgium By Night’ richten Belgium Booms en de Brakke Grond van 16 tot 20 oktober opnieuw een spot op het rijke Belgische nachtleven tijdens ADE, het vijfdaagse festival & conferentie voor elektronische muziek.

02.10.24

Nieuws

Belgium Booms en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond bundelen al voor de zevende keer de krachten tijdens ADE om de blik van dancelievend Nederland en de vele internationale bezoekers te richten op België. 

Naar goede gewoonte heten we op donderdag zo’n 250 Belgische en internationale professionals welkom op de Belgian Hangover Breakfast. Deze get-together vormt voor de vele aanwezigen jaarlijks de ideale kick-start van ADE. Sinds 2022 bundelen we trouwens de krachten met Club Vaag, Ostend Beach en Versuz om dit netwerkevent tot een succes te maken. Ook Visit.brussels is opnieuw aan boord en werpt een extra spot op onze broeiende hoofdstad.  

Later die dag ontvangen we al voor de vierde keer een delegatie van Belgische en Nederlands ‘nachtbeleidsmakers’ uit acht verschillende steden, waaronder Brussel, Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam. Met deze uitwisseling brengen we duurzame kruisbestuiving op gang en hopen we nachtbeleid hoog op de agenda te houden in de betrokken steden. 

Op vrijdag dompelen we twee opkomende dj’s onder in het ADE Lab. Via een VI.BE kans kunnen ze ticket winnen richting Amsterdam, waar ze welkom worden geheten door de Brakke Grond en ze zelf ook een set mogen draaien in het ADE Lab! Het overzicht van alle Belgische artiesten op ADE 2024 vind je hier

Belgium Booms

Onder de noemer ‘Belgium Booms’ ondersteunen VI.BE en de Waalse collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques deze artiesten promotioneel, met de steun van Sabam For Culture en PlayRight.

Ben je dj of actief bezig met elektronische muziek? Hou dan komende weken zeker een oogje op onze website, want er volgt meer ...

Amplo najaar

Reclame