VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgium Booms: ga met korting naar Reeperbahn en MaMA!
© koen bauters

Belgium Booms: ga met korting naar Reeperbahn en MaMA!

Vaarwel festivalzomer, hallo showcasefestivals! Belgium Booms ondersteunt dit najaar Belgische artiesten op o.a. Reeperbahn en MaMA. Voor muziekprofessionals zijn er kortingen via VI.BE.

23.08.23

Nieuws

Reeperbahn Festival

Van 20 tot 23 september 2023 vindt in Hamburg de volgende editie van het Reeperbahn Festival plaats, één van Europa’s grootste club- en showcasefestivals, dat focust op aanstormend talent. 

Het evenement wordt normaal bijgewoond door bijna 6.000 internationale professionals uit ongeveer 50 landen en ongeveer 50.000 festivalgangers. De ideale plek dus om je als band in de kijker te spelen van Europese key-players uit de muziekindustrie. Vorig jaar stonden o.a. Warhaus, The Haunted Youth, Whispering Sons, Meskerem Mees, Mooneye, Yellowstraps en Sons op de affiche naast acts als Anna Calvi, Billy Nomates en Tom Walker. 

Voor de editie van dit jaar is alvast Kids With Buns geselecteerd. Zij spelen op 21 september in Hamburg. Het volledige programma wordt bekend gemaakt op 29 augustus.

Voor muziekprofessionals kan VI.BE een korting op de conferentietickets aanbieden. Het conferentieticket is verkrijgbaar voor € 299,- (incl. BTW en systeemkosten) in plaats van de reguliere prijs van € 489,- bruto voor de volledige accreditatie (conferentie en festival). Interesse? Mail dan naar roel@vi.be

MaMA

Enkele weken later, van 11 tot 13 oktober, vindt in Parijs de 14e editie plaats van het belangrijkste showcasefestival van Frankrijk: MaMA. La Cigale, le Trianon, la Boule Noire, la Machine du Moulin Rouge, les Trois Baudets, le Backstage by the Mill, le Phonomuséum en andere zalen in de wijken Pigalle en Montmartre zullen opnieuw worden gebruikt om meer dan 120 artiesten en groepen te laten spelen voor een publiek van muziekprofessionals en meer dan 5.500 festivalgangers! 

Met bijna 7.000 Franse en internationale professionals uit 45 landen was MaMA in 2022 de grootste Franse bijeenkomst van de muziekindustrie. Iedereen was er aanwezig: independents en grote platenmaatschappijen, showproducenten, podia en festivals, maatschappelijke organisaties en beroepsorganisaties, muziekmanagers en uitgevers, start-ups en makers van digitale content, lokale overheden, vakbonden, de media... en natuurlijk artiesten. In 2022 waren o.a. The Guru Guru en Peet te gast. Dit jaar zijn de Belgen Loverman en Colt geselecteerd. Daarnaast biedt het festival ook een interessant conferentieluik met panelgesprekken en netwerkmomenten.

In samenwerking met WBM en Italia Music Export organiseert VI.BE dit jaar op donderdagmiddag ook een extra showcase onder de noemer Ciao Voisins met o.a.Loverman! Voor wie werkzaam is in de muziekindustrie kan VI.BE een aantal tickets aanbieden aan 100 Euro + btw in plaats van 160. Interesse? En dit tot 29 september 2023. Contacteer roel@vi.be

Onder de noemer ‘Belgium Booms’ ondersteunen VI.BE en de Waalse collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques Belgische artiesten promotioneel op Reeperbahn en MaMA – VI.BE steunt de Vlaamse selectie, WBM de Waalse – en dat met de steun van Sabam For Culture en PlayRightPlus.

Heb je als muziekprofessional interesse in een reductie voor één van deze events? Mail dan naar roel@vi.be.

Alle info:
https://www.reeperbahnfestival.com
https://mama-musicandconvention.com/