VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Deadline alert: Belgium Booms @ Jazz Brugge: open call voor artiesten
© Tom Leentjes

Deadline alert: Belgium Booms @ Jazz Brugge: open call voor artiesten

Vers van de pers! Belgium Booms (VI.BE & Wallonie-Bruxelles Musiques) en JazzLab organiseren een gloednieuw, uitgebreid internationaal bezoekersprogramma tijdens Jazz Brugge 2023! De gekende formule van de Belgian Jazz meeting krijgt zo een update.

29.03.23

Nieuws

Wat verandert er dan? 

De Belgian Jazz Meeting vond vroeger elke twee jaar plaats als een opzichzelfstaand event. Belgium Booms en JazzLab steken het gekende concept in een nieuw jasje: voortaan wordt jaarlijks via een internationaal bezoekersprogramma ‘ingebroken’ op een bestaand, gerenommeerd jazz event. Daarvoor worden pro’s uit de brede internationale jazzscene nog steeds uitgenodigd om onze lokale scene te verkennen, en zo het internationaal netwerken te vergemakkelijken. Minimum 4 Belgische bands krijgen een volwaardige plek op het festival en selecteren samen met de organisatoren een beperkte, zorgvuldig uitgekozen groep van internationale pro’s die hun optreden bijwonen en met wie ze intensief kunnen netwerken. 

First stop van dit gloednieuwe jaarlijks concept: Jazz Brugge! Speciaal voor dit bezoekersprogramma zijn er enkele plekken vrij op de line-up. 

Ben je klaar om je horizon te verbreden? Schrijf je dan nu in voor de open call en wie weet ben jij een van de 4 artiesten die wordt uitgekozen door een internationale groep van experten. De geselecteerde projecten krijgen niet enkel een plekje in het officiële programma van Jazz Brugge, maar ook promotionele ondersteuning van Belgium Booms en JazzLab en veeeeel netwerkgelegenheden. Bovendien speel je niet enkel voor je enthousiaste fans, maar ook voor een resem internationale jazz pro’s (die je zelf kunt aanbrengen). Hét moment om je internationaal in de kijker te spelen dus.   

Waag je kans voor de open call

Artiesten kunnen zich kandidaat stellen om deel uit te maken van het Belgium Booms programma op Jazz Brugge, dat plaatsvindt van 17 tot en met 19 november 2023 in Concertgebouw Brugge.

Voor wie?

Deze oproep is bedoeld voor professionele jazzmuzikanten of -groepen met een actueel project dat een plek verdient op internationale podia.

Voorwaarden?

Wie een artiest, groep of project wil voordragen, checkt best eerst volgende criteria:

  • De artiest(en) moet(en) beschikbaar zijn 17, 18 en 19 november 2023.
  • De artiest(en) is (zijn) bereid om een concert (40 minuten) te spelen tegen een vergoeding van 300 euro per muzikant, die gegarandeerd wordt tot en met kwintetbezettingen.
  • Het ingediende jazzproject heeft de ambitie om de komende jaren in de voorgestelde bezetting te blijven bestaan en aan een internationale carrière te bouwen.
  • Het ingediende jazzproject beschikt over de nodige professionaliteit, via management, andere omkadering of eigen ervaring, om internationaal te toeren en heeft reeds een onderbouwd idee op welke landen of regio’s het zich wil richten.
  • Het ingediende jazzproject heeft minstens een EP of album uit (of is dat in de nabije toekomst van plan en kan dit aantonen).
  • Bands die hebben opgetreden tijdens de vorige Belgian Jazz Meeting (CC Le Delta in Namen, 2022) kunnen zich voor deze editie niet kandidaat stellen.

Deadline?

Zondagavond 2 april 2023 (middernacht). Het inschrijvingsformulier vind je hier. Succes!

Selectie?

Belgium Booms en JazzLab bundelen alle aanvragen. Samen met een internationaal comité van jazzprofessionals met een grondige kennis van de nationale en internationale jazzscene selecteert de festivalprogrammator de artiesten die mogen optreden. Uiteraard zijn inclusie en diversiteit in geslacht, etniciteit, leeftijd, ... belangrijke parameters in het selectie- en evaluatieproces.

Vragen?

Contacteer collega Lize Colson!

Wil je trouwens meer weten over deze vernieuwde Belgian Jazz Meeting editie? Kom dan zeker naar de jazznetwerk opstartdag in Lavallée op donderdag 23 maart, waar het concept meer in de diepte zal worden besproken. Meer info:

Registreer je voor de opstartdag Jazznetwerk

23 maart 2023 van 13:00 tot 23:00

Dit was Belgian Jazz Meeting 2022!

Stage oproep 2023

Reclame