VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Maak kennis met de officiële Belgium Booms selectie op Jazz Brugge ’23
going © laurent orseau

Maak kennis met de officiële Belgium Booms selectie op Jazz Brugge ’23

Hot off the press! Een internationale adviesraad selecteerde samen met Jazz Brugge 5 Belgische bands, allen gezegend met écht internationaal potentieel en een originele aanpak, waarbij de vrije geest van jazz door hun aderen stroomt. Dat beloven 3 dagen vol muzikaal avontuur te worden.

29.06.23

Nieuws

Wat verandert er?

Vroeger vond de Belgian Jazz Meeting om de twee jaar plaats als een op zichzelf staand evenement. Belgium Booms en JazzLab geven het concept nu een nieuwe look: elk jaar zal het internationale bezoekersprogramma Belgium Booms samenwerken met een bestaand, gerenommeerd jazz evenement in België. 5 bands uit de line-up van het festival vormen de Belgium Booms selectie. Een beperkte internationale delegatie van jazzprofessionals wordt door Belgium Booms, Jazz Brugge en de muzikanten gekozen om het festival mee te maken en de Belgische scene van het moment te ontdekken.

Eerste editie van dit gloednieuwe jaarlijkse concept: Jazz Brugge

Jazz Brugge vindt plaats van 17 tot 19 november 2023 in Concertgebouw Brugge (Brugge). De 9e editie van dit gerenommeerde festival (sinds 2002) staat in het teken van ‘Crossing Cultures’ voor 3 dagen vol avontuur in de frontlinie van jazz en geïmproviseerde muziek. Met (o.a.) Sélène Saint-Aimé, Bex Burch, Naissam Jalal, James Brandon Lewis en Theo Croker biedt Jazz Brugge een opwindende line-up, die de meest interessante richtingen van de jazz(gerelateerde) muziek vertegenwoordigt. Naast het internationale programma vieren we ook het 30-jarig bestaan van zowel W.E.R.F. Records (een KAAP-activiteit) als JazzLab.

Officiële Belgium Booms selectie 2023

Een internationale adviesraad*** selecteerde samen met Jazz Brugge de volgende 5 Belgische bands, allen gezegend met echt internationaal potentieel en een originele aanpak, waarbij de vrije geest van jazz door hun aderen stroomt. Going, Grand Picture Palace, Vitja Pauwels, Echoes of Zoo en Lucid Lucia.


[ *** Adviesraad: Lucy Scott (Gateshead, Newcastle, UK), Marieke Meischke (curator, talentcoach en adviseur Fonds Podiumkunsten, NL), Maarten van Rousselt (Flagey, BE) en Kostia Pace (Jazz Station, BE) }.