VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgium Booms op Amsterdam Dance Event 2022: de round-up
© alex heuvink

Belgium Booms op Amsterdam Dance Event 2022: de round-up

Van 19 tot 23 oktober traden zo’n 50 Belgische producers en dj’s aan op ADE. Belgium Booms en de Brakke Grond sloegen de handen in elkaar voor een campagne.

27.10.22

Nieuws

Belgium Booms en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond bundelden al voor de vijfde keer de krachten om tijdens ADE de blik van zowel dance-lievend Nederland als de vele internationale bezoekers op Vlaanderen en de rest van België te richten. De Brakke Grond vormde net als andere jaren een van de hoofdlocaties van het festival, als host van het ADE Lab.

ADE Lab

Doorheen de week vond je enkele Belgen in de Brakke Grond voor ADE Lab. Op donderdag hostte Radio Ruit live vanuit Amsterdam een vier uur durende radioshow met Catalina, Niels Orens, Timmerman en UNOS. Diezelfde dag ontleedde de getalenteerde drum-’n-bass producer Used zijn soon-to-be released track ‘Forget’ in de sessie ‘How This Track Was Made’. Zaterdag ging ADE in gesprek met Sara Dziri tijdens de talk ‘Music From The MENA region’. Hoe beïnvloeden haar roots in Tunesië haar creatieve processen, waaruit haalt ze inspiratie, hoe vertaalt dit zich in haar creatieve processen en hoe is dit terug te horen in haar muziek?

Hangover brunch en meer

Voor het eerst sloegen we ook de handen ineen met enkele leading Belgische nachtclubs en promotoren (Club Vaag, Kitsch Club, Nasty Mondays en Versuz) voor een brunch, jawel. De Belgian Hangover Brunch bleek een zeer welgekomen kick-start van dag 2 van ADE. Meer dan 150 Belgische en internationale professionals kwamen bijeen in Shaffy Restobar om hun dag op gang te trappen met croissants, mimosa en een gezonde portie netwerking.

Nightlife policy

Tot slot stond deze editie van ADE voor ons ook in het teken van kennisuitwisseling tussen gangmakers in het Belgische en Nederlandse nachtleven. We creëerden ruimte voor gesprekken tussen beleidsmakers en vertegenwoordigers van de nacht uit Brussel, Gent, Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht om elkaar te leren kennen en tot learnings te komen. Onder meer de Brussels By Night Federation en N8W8 tekenden present om het te hebben over topics zoals gezondheid, inclusie en innovatie. 

VI.BE ondersteunt artiesten in het buitenland onder de noemer ‘Belgium Booms’, samen met de collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques, met de steun van Sabam For Culture en Visit.Brussels. Meer info via Belgiumbooms.be!

Foto’s door Alex Heuvinck:

2022-10/ade-1 2022-10/ade-2 2022-10/ade-3 2022-10/ade-4 2022-10/ade-5 2022-10/ade-7 2022-10/ade-6 2022-10/ade-8 2022-10/ade-9