VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgisch-Nederlandse nightlife delegatie tijdens Listen Festival

Belgisch-Nederlandse nightlife delegatie tijdens Listen Festival

Op initiatief van VI.BE kwam een delegatie van stedelijke beleidsmakers van de nacht en nightlife advocates samen voor een dag van uitwisseling.

03.04.24

Nieuws

Na twee eerdere bijeenkomsten tijdens Amsterdam Dance Event was het deze keer aan de Nederlandse delegates om naar België te reizen. In het kader van het Brusselse Listen Festival kwamen op donderdag 28 maart meer dan 20 vertegenwoordigers samen uit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Gent, Haarlem, Rotterdam, Leuven en Utrecht. Onder meer de Brussels By Night Federation, de Brusselse Nightlife Council, N8W8 Rotterdam, Jeugd van de Nacht (Gent), Nachtoverleg Utrecht en Nachtplan (Leuven) waren vertegenwoordigd.

De dag ging van start met de Listen 2024 Opening Drink in Beursschouwburg. Na een guided tour met wandelende nightlife-encyclopedie Koen Galle langs enkele Brusselse hotspots waaronder C12 en Kiosk Radio, was het tijd voor de eigenlijke nightlife policy exchange, waarbij inspiratie, best practices, verdieping en uitwisseling centraal stond. De debatten werden geopend met een keynote door de Amerikaanse nightlife-denker en brein achter First Floor, Shawn Reynaldo.

Dit overleg ambieert om blijvend samen te komen, uit te wisselen en nightlife policy hoog op de agenda te houden. To be continued!