VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgian Worldwide Music Afterwork Meeting & Showcase Night komen eraan

Belgian Worldwide Music Afterwork Meeting & Showcase Night komen eraan

Stip alvast 13 december, 11 januari en 30 januari aan in je agenda voor de eerste Afterwork meetings en de Showcase Night van het BWMN.

16.11.22

Nieuws

Het BWMN organiseert jaarlijks hun sectormeeting. Dit jaar vond die plaats in mei in gc De markten, Brussel. Op 13 december is er echter een eerste Afterwork Meeting in CC Sint-Niklaas

Op het programma:

  • 17u00: Ontvangst met een drankje, inschrijving kandidaat-leden voor het netwerk
  • 17u30: Workshop ‘Nooit Meer Lege Zalen’ met Ken Veerman (strategisch adviseur voor cultuurorganisaties) – Hoe kunnen we als professional (organisator, agent, muzikant,...) het publiek meer betrekken op wereldwijde muziek - hoe krijgen we meer publiek in de zaal? (voertaal Nederlands – waar nodig wordt voor livevertaling in het Frans gezorgd)
  • 18u30: Netwerkdiner (bijdrage 10€ pp)
  • 20u00: Concert ‘Call To Prayer’ (Ghalia Benali, Romina Lischka & Vincent Noiret) 

Interesse? Stuur een e-mail naar meeting@bwmn.be.

Ook aan de andere kant van de taalgrens vindt een eerste Afterwork Meeting plaats, in La Louvière tijdens ProPulse. Stip alvast 11 januari aan in je agenda, meer info volgt heel binnenkort. 

Save the date: BWMN Showcase Night tijdens de Week van de Belgische Muziek

Het Belgian Worldwide Music Network organiseert in 2023 opnieuw een Showcase Night in Ancienne Belgique Club in Brussel. Voor het eerst zal die doorgaan in de Week van de Belgische Muziek, op maandag 30 januari 2023.

Als lid van het netwerk kan je t.e.m. 24 november artiesten voorstellen voor de longlist, waaruit een externe jury de definitieve selectie maakt. De gekozen artiesten krijgen een betaalde showcase waar nationale en internationale professionals worden op uitgenodigd. Het moet gaan om een lokale productie met actualiteitswaarde (album-release,...) in 2022 of 2023.

Lidmaatschap is gratis. Alle informatie vind je hier.