VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Beleid rond grensoverschrijdend gedrag: laat van je horen

Beleid rond grensoverschrijdend gedrag: laat van je horen

Sinds 2018 bestaat er in Vlaanderen een beleid rond grensoverschrijdend gedrag in de cultuur- en mediasector. Tijd om dat beleid te evalueren. Jij als cultuurprofessional kan daarbij helpen.

05.09.22

Nieuws

Ben je professioneel actief in de cultuursector, ben je student of leidinggevende in een cultuurorganisatie? Dan is de Universiteit Antwerpen naar jou op zoek!

In 2018 lanceerde het departement Cultuur, Jeugd en Media een actieplan om procedures op te zetten voor het melden en opvolgen van klachten over grensoverschrijdend gedrag.  Tegelijk werd ook aandacht gevraagd voor sensibilisering en preventie.

Dit jaar wordt dat actieplan en de resultaten ervan geëvalueerd door prof. dr. Annick Schramme (Universiteit Antwerpen). Bedoeling is om na te gaan of er voldoende instrumenten zijn om grensoverschrijdend gedrag aan te pakken en om aanbevelingen te doen voor een sterker beleid rond grensoverschrijdend gedrag in de cultuur- en mediasector. Daarom werd een online bevraging gelanceerd, gericht op cultuur- en mediawerkers, studenten en leidinggevenden van cultuur- en mediaorganisaties.

De vragenlijst kan je hier vinden. Deel je mening en formuleer mee aanbevelingen voor een sterk(er) beleid rond grensoverschrijdend gedrag in jouw sector.

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame