VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

BAR-schrijfdag op 31 januari: werk samen met experts aan je projectdossier voor het VK

BAR-schrijfdag op 31 januari: werk samen met experts aan je projectdossier voor het VK

De Brexit Adjustment Reserve (BAR) is een tijdelijke, Europese subsidielijn die de nadelige gevolgen van de uitstap van het Verenigd Koninkrijk (VK) wil beperken en de toekomstige samenwerking en relaties met het VK wil verbeteren. Wil je een aanvraag indienen maar heb je geen idee waar te beginnen? Kom dan mee aan je dossier werken tijdens onze BAR-schrijfdag!

19.12.22

Nieuws

Voor wie?

Wil je een aanvraag indienen voor de EU-subsidie Brexit Adjustment Reserve (BAR)? Heb je geen idee waar te beginnen of heb je moeite bij het uitschrijven van je projectdossier? Heb je nood aan inspiratie en wil je graag van gedachten wisselen met experten? Wil je snel en efficiënt je project in het VK op de rails zetten met behulp van Europese financiering? Kom dan mee aan je dossier werken tijdens onze BAR-schrijfdag!

Wat?

De Brexit Adjustment Reserve (BAR) is een tijdelijke, Europese subsidielijn die de nadelige gevolgen van de uitstap van het Verenigd Koninkrijk (VK) wil beperken en de toekomstige samenwerking en relaties met het VK wil verbeteren. Ook actoren uit de culturele en creatieve sector kunnen aanspraak maken op deze middelen. Ervaar jij ook nadelen sinds de uitstap van het VK uit de Europese Unie? Enkele voorbeelden:

- Je merkt dat je op je festival minder tickets verkoopt in het VK. Je kan beroep doen op de BAR om hiervoor een promotiecampagne op te zetten in het VK.
- Een moeilijkere relatie met het VK dwingt bands om op zoek te gaan naar nieuwe markten. Dankzij de BAR kan je deels de werkingskosten van een agent of manager recupereren in een nieuw territorium waar je op gaat werken.

Op de BAR info- en schrijfsessie combineren we een korte infosessie over de BAR-middelen met een praktisch luik waarbij je samen met experten Vlaio, CJM, Circuscentrum, Kunstenpunt, VI.BE, Faro en Cultuurloket aan je projectdossier kan schrijven. Ben je niet zeker of je projectidee in aanmerking komt voor een subsidie uit de BAR? Ook hiermee helpen onze BAR-experten je graag verder! Tijdens de dag kun je advies vragen over je projectidee, de uitvoering ervan en de financieringsmogelijkheden die de BAR biedt. Je kunt zelfs al op het einde van de dag een eerste aanvraag indienen in het e-loket van VLAIO. Zo kan je al projectkosten maken en ben je er zeker van dat je project goed op de rails staat. Voor schrijfmateriaal zorgen wij. Neem zelf je laptop mee.

Waar en wanneer?

Dinsdag 31 januari 2023 van 14u00 – 17u30: Anna Bijns (VAC Antwerpen) – lokaal 02.16b - Jordaens

Programma

14u: Inleiding door Myrthe Pieniakowski (DCJM)
14.05u: Infosessie BAR-middelen + goede voorbeelden door Alexander DE Greaeve (VLAIO)
14.30u: Schrijfsessie
17.30u: Einde

Inschrijven

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar myrthe.pieniakowski@vlaanderen.be met je naam (+evt. organisatie) en discipline. Deelnemen is gratis en plaatsen zijn beperkt! Als je verhinderd bent laat dit dan uiterlijk op maandag 30 januari weten.met je naam (+evt. organisatie) en discipline. Deelnemen is gratis en plaatsen zijn beperkt! Als je verhinderd bent laat dit dan uiterlijk op maandag 30 januari weten.