VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Babel Music XP 2024: open call voor muziekpro’s
(c) losfestivaleros

Babel Music XP 2024: open call voor muziekpro’s

Met Babel Music XP 2024 voor de deur, neemt VI.BE, onder de noemer Belgium Booms, 3 Belgische muziekprofessionals van 28 tot 30 maart 2024 mee naar Marseille om de wereldwijde muzieksector te verkennen. Meld je nu aan!

08.02.24

Nieuws

Babel Music XP is het ideale netwerkevenement om connecties in de wereldwijde en traditionele muzieksector aan te gaan. Drie dagen lang komen mensen van over de hele wereld naar Zuid-Frankrijk. Een uitgebreid programma staat je te wachten, met een beurs en meetings overdag en showcaseconcerten in de avond. 

Grijp je kans

We zijn via een open call op zoek naar 3 professionals uit de sector om samen voor de eerste keer naar Marseille te trekken en er het event te prospecteren. Je ontvangt een gratis delegate pas en € 250 tussenkomst voor reis- en verblijfskosten. Bovendien leg je nieuwe contacten, scout je talent en ga je samen met een leuk team naar 'la cité phocéenne'. 

Schrijf je in vóór 22 februari 2024 en wie weet join jij ons heel binnenkort. Als je geselecteerd bent, zullen we je kort na de deadline contacteren met alle relevante informatie en voorwaarden.

Schrijf je hier in

Belgische showcase

De officiële selectie van artiesten werd begin januari 2024 bekendgemaakt. Dit jaar mogen we met trots zeggen dat ESINAM, een Belgisch-Ghanese multi-instrumentaliste, samen met Sibusile Xaba zal optreden tijdens het showcaseprogramma op 29 maart in Dock des Suds. Samen bouwen ze bruggen tussen de spirituele wereld, Afrikaanse folk en elektronische muziek, omhuld door experimentele improvisaties.

Meer informatie

Voor meer praktische informatie kan je hier terecht of kan je contact opnemen via e-mail met jazz- & traditionele muziekmedewerker Lize Colson.

Onder de noemer ‘Belgium Booms’ ondersteunen VI.BE en de Waalse collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques artiesten promotioneel – VI.BE steunt de Vlaamse selectie, WBM de Waalse – en dat met de steun van Sabam For Culture en PlayRight.