VI.BE

Ancienne Belgique presenteert Bloom Town

Zonder Belgische artiesten geen AB. Daarom zetten ze tijdens de Week van de Belgische muziek met volle overtuiging muziek van eigen bodem in de spotlights.

22.01.21

Nieuws

Onder de noemer ‘BLOOM TOWN’ presenteren ze inspirerend en opkomend talent uit Brussel: BRYN, Ana Díaz en Chibi Ichigo. Ze zoomen in op hun verhaal, praten over hun visie op muziek, en geven hen vooral een podium.

Bloom Town

Chibi Ichigo

Chibi Ichigo laat grenzen vervagen. Ze verwerkt zowel Russisch als Nederlands in haar vlijmscherpe teksten die ze op een R&B beat brengt. Zowel haar eerder werk als de meest recente EP ‘BLOEI’ maakt duidelijk dat Sabina een veelbelovende hiphopzangeres is.

BRYN

BRYN ontpopte zich op korte tijd tot hét Brusselse popfenomeen. Artiesten als Tove Lo en Lorde zijn nooit ver weg in de sound van deze jonge zanger. Vorig jaar verscheen zijn veelbelovende eerste EP ‘Middle 8’, waarop onder andere de singles ‘A Degree’ en ‘Teenage Dream’ terug te vinden zijn.

Ana Díaz

Ze laat soul, jazz, hiphop en flamenco samenkomen. Ze combineert Spaanse, met Gallische, Franstalige, Portugese en Engelse lyrics en creëert een eigen sound die de veelzijdigheid van Brussel, haar thuisstad, weerspiegelt.

Online reeks Homegrown

Verder blikt AB met de online reeks ‘Homegrown’ terug op een aantal onvergetelijke live-opnames van Belgische artiesten. Charlotte Adigéry, Arno, Whispering Sons, Brihang, Melanie De Biasio en Balthazar zijn slechts enkele namen uit de reeks, die volledig gepresenteerd wordt door Lisa Smolders.

Tenslotte trakteren ze muziekfans doorheen de week op heruitzendingen van legendarische AB-shows. Denk aan de eerste uitverkochte AB van Brihang en ‘Ceci n’est pas un livestream’ van Zwangere Guy! Het volledige programma wordt uitgezonden via de website & social media van AB én via PODIUM-19, de gloednieuwe pop-up cultuurzender.

Toon je liefde voor Belgische muziek met superexclusieve merchandise

Promo adverteren

Reclame