VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Alex Callier kiest Ysmé in Belpop
© ysmé

Alex Callier kiest Ysmé in Belpop

Deze zomer luisteren we nog net dat tikkeltje aandachtiger naar Belpop op Radio 1, het programma voor Belgische klassiekers én nieuw talent op de nationale radiogolven. Elke zaterdag kiest een centrale muzikale gast namelijk één Sound Track laureaat uit die hem/haar triggert, en krijgt die artiest airplay in het druk beluisterde programma.

16.08.22

Nieuws

Zaterdag was het de beurt aan Alex Callier van Hooverphonic om zijn favoriete Sound Track laureaat uit te kiezen. Hij gaf alvast aan fan te zijn van het concept van Sound Track, want “het coachen van jonge artiesten is zoveel waardevoller dan een eenmalige prijs.” Het feit dat Sound Track geen competitie is, ziet Callier ook als een grote plus, want “ik zie de muziekwereld ook niet als een competitie, wanneer iemand vandaag naar een nieuwe band luistert, kan die gerust morgen nog steeds naar onze nummers luisteren.”

Het was moeilijk kiezen, met streekgenoot Alioth ook in de running, maar uiteindelijk viel hij als een blok voor de attitude van Ysmé. Haar ‘Orange Juice’ was het nummer dat hem het meest triggerde, niet alleen muzikaal maar ook door de scherpe lyrics. “Ik vind het echt een heel tof nummer, de combi van half parlando en toch weer gezongen melodieën, een goede groove, en dan ook nog die attitude.”

Wil jij het fragment herbeluisteren? Dat kan hier.

Stem elke zaterdag tussen 13 en 15u je radio af op Radio 1 en ontdek wie de komende weekends aan bod komt. Natuurlijk houden we je ook via de websites van Sound Track en Radio 1 op de hoogte.

Meer info over Sound Track, podium- en kansenparcours van VI.BE, Clubcircuit, AB en JHOB kan je hier vinden. 

Coely kiest Alioth in Belpop

Raymond kiest Meltheads in Belpop op Radio 1

Lotto april

Reclame