VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Aki wint Jong Jazztalent 2023
aki op © gent jazz

Aki wint Jong Jazztalent 2023

The word is out! Aki, het project van Anke Verslype, sleepte de prestigieuze titel van Jong Jazztalent 2023 in de wacht. De band gaat zo ex-winnaars De Beren Gieren, Steiger, Robin Verheyen, BRZZVLL, Donder en Dishwasher_ achterna.

07.07.23

Nieuws

Op de tweede avond van Gent Jazz opende Dishwasher_, winnaars van Jong Jazztalent Gent 2022, de Main Stage. Een symbolisch moment om hun troonopvolgers bekend te maken. De SnoepfabriekWajdi Riahi Trio en Aki deden een gooi naar de felbegeerde trofee, maar het was Aki die de titel in de wacht sleepte. De band krijgt nu een jaar de tijd om haar project verder te realiseren, met de steun van Sabam For Culture en Ha Concerts waar ze een week lang kan resideren en een plek krijgt op het podium in het seizoen 2023-2024. Ook schenkt brouwerij Omer Vander Ghinste één jaar lang bier aan de band!

Belgische Jazz leeft

Jong Jazztalent Gent is uitgegroeid tot dé vaste waarde binnen het podium- en kansencircuit voor nieuw en jong jazztalent. Al sinds 2002 haakt de creatiewedstrijd in op de ongebreidelde ex-winnaars van de nieuwste lichtingen in onze boeiende jazzwereld. Ook deze editie was een groot succes, met maar liefst 42 inschrijvingen via het VI.BE platform. 

“We zijn heel blij met de vele inzendingen die we dit jaar hebben ontvangen. De Belgische jazz leeft en beweegt meer dan ooit. We volgen Aki al even dankzij ons kansenplatform en ze zijn dan ook de terechte winnaar van deze 23ste editie.”

Lize Colson, medewerker jazz bij VI.BE

Hoe het project van Aki klinkt, ontdek je volgend jaar op Gent Jazz! 

Luister alvast op VI.BE platform: 

Jong Jazztalent Gent is een initiatief van Gent Jazz Festival in nauwe samenwerking met VI.BE, Sabam, Ha Concerts en Omer

Gent Jazz zoekt jong jazztalent

Stage oproep 2023

Reclame