VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

8 beloftevolle artiesten stelden zichzelf voor op de Pitch Sessies voor Jong Muziek op Theater Aan Zee
blond pitcht zich op TAZ

8 beloftevolle artiesten stelden zichzelf voor op de Pitch Sessies voor Jong Muziek op Theater Aan Zee

We trokken met een delegatie muziekpro’s en onze partner Amplo naar Oostende om ons te laten verassen door de pitch sessies van 8 beloftevolle artiesten, die geselecteerd werden door Jong Muziek.

04.08.22

Nieuws

Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van Concertzaal De Zwerver selecteerden – net als vorige edities – opnieuw 8 toppers van formaat voor Jong Muziek. Het resultaat was een selectie die muzikaal alle kanten uit ging, maar wel met één rode draad: de ambitie van deze 8 talenten ligt torenhoog. Al deze artiesten mochten tijdens de week ook enkele keren optreden in de verschillende venues van Theater Aan Zee. 

Dit jaar haalden BLOND, Magic Max, Laura Y, Dishwasher_, LupaGangGang, Rosa Butsi, Noa Lee en Empty Apartments de selectie. Samen met Amplo brachten we hen op maandag 1 augustus samen in OHK Oostende. Ook van de partij: een delegatie muziekpro’s die klaarstonden met advies. Lieselotte Deforce, Nele Roelens en Tara Beutels (Amplo), Wouter Vanmeenen en Lode Pauwels (De Zwerver), Ineke Daans (PIAS), Frederik Meeuwis en Tom Verbeeck (Sabam), Ramses Van Den Eede (Hypochristmutreefuzz, Teen Creeps, Mooneye, Vito) en Lucas Declercq (VI.BE) beantwoordden al hun vragen en deelden hun know-how.

Elke artiest kreeg de kans om zichzelf voor te stellen en om hun ambities, struggles en toekomstplannen te delen. Dromen over spelen in de AB of op Dour, uitkijken naar aankomende shows in de Lotto Arena, het nut van muziekwedstrijden als Sound Track, De Nieuwe Lichting of de Nekka-wedstrijd, het nut van bookers en managers, het plannen van een release,...: vragen stond vrij voor het panel aan experten. Een geslaagde editie!

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame