VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

500 organisatoren bundelen krachten voor hoogdag lokaal muzikaal talent
© Silke Vanweddingen

500 organisatoren bundelen krachten voor hoogdag lokaal muzikaal talent

Yeeeees, op vrijdag 26 april slaan Poppunt (nu VI.BE) en maar liefst 500 organisatoren in Vlaanderen en Brussel de handen in elkaar voor lokaal muzikaal talent. De vierde editie van Lokale Helden wordt met 1.000 optredens op één dag opnieuw de hoogdag voor muziek van eigen kweek en een uitgelezen kans voor iedereen om artiesten uit de eigen buurt te ontdekken en mee aan te moedigen. Kom uit uw kot!

11.04.19

Nieuws

Onder het motto ‘support your local scene’ zijn er dit jaar niet minder dan 500 lokale organisatoren aan boord om op één dag samen 1.000 optredens te organiseren voor lokaal muzikaal talent. Tal van clubs, vzw’s, jeugdhuizen, cafés, festivals, scholen, jeugd- en cultuurdiensten, bands, lokale handelaars, orkesten, bibliotheken, muziekcentra, radiozenders en andere organisatoren met een hart voor muziek geven op 26 april een podium aan meer dan 800 artiesten uit de eigen gemeente of streek.

Toppers als Mooneye, Brent Vanneste, K1D, Ruby Grace, DJ Dysfunkshunal, Black Leather Jacket en de enige echte Jo Vally keren terug naar de plaats waar het voor hen allemaal begon. Voor vele jonge muzikanten, dj’s en producers betekent Lokale Helden 2019 dan weer een broodnodige eerste podiumervaring, en heel wat organisatoren zullen op 26 april voor het eerst een (muziek)evenement organiseren. Lokale Helden geeft een nieuwe generatie artiesten en organisatoren een noodzakelijke boost en de goesting om verder te ondernemen.

Lokale Helden, da’s teamwork

Lokale Helden dat is: één voor allen en allen voor één! Op vrijdag 26 april bundelen opnieuw een groot aantal spelers de krachten om hun lokaal talent te laten shinen, met unieke samenwerkingen tot gevolg. En dat is fantastisch want zoals iedereen weet: vele handen maken licht werk. 

De culturele spelers Zonderwolk, Youth Zone, You On Stage en Urban Bib Permeke uit Antwerpen-Noord bijvoorbeeld zetten zich al langer in voor jong talent, maar tijdens Lokale Helden presenteren ze zich in ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis voor het eerst als één gemeenschappelijk front. Samen zullen ze met een Open Mic aan de stad tonen dat er een hele garde aan geweldig getalenteerde jongeren klaar staat om hun muziek met de wereld te delen.

In Kortemark werken dan weer maar liefst drie jeugdhuizen onderling samen – dat is vrij ongezien – voor muzikale helden van eigen bodem. De culturele en jeugdcentra van Beringen en drie omliggende gemeenten vormen samen een voormalig scholencomplex om tot een creatieve hotspot. In Hasselt gaat de hogeschool PXL-Music een ambitieuze samenwerking aan met verschillende cafés (Café Café, Ecziteria), creatieve broeikas De Serre, platenzaak Just For The Record en Bibliotheek Dusart.

Voor het eerst werkt Poppunt zelf uitgebreid samen met Internationaal Comité (IC), de grootste multiculturele federatie in Vlaanderen en Brussel, en hun brede netwerk van verenigingen. Tijdens Lokale Helden zetten bijvoorbeeld negen Leuvense verenigingen van IC nieuwe stappen als eventorganisator, door de handen in elkaar te slaan met ervaren organisaties als Colorafestival en Wereldfeest Leuven. Bovenop het creëren van speelkansen voor artiesten, werkt Poppunt actief samen met IC aan een positieve samenleving waarin muziek culturen en mensen verbindt.

Unieke locaties

Op zo’n 320 podia in 175 gemeenten geniet je van optredens van artiesten op de gekste locaties: op festivalterreinen, in grotten, kastelen, klokkentorens, fabrieken, huiskamers, winkels, jeugdhuizen, scholen, woonzorgcentra, muziekclubs, cafés, leegstaande panden, … Van de 1 mei-kermis in Genk, het 15e eeuwse Monnikhof in Vilvoorde, lokaal talent op Groezrock, tot een showcase in de St-Jozefkerk in Oudenaarde. Enkele unieke locaties uitgelicht

Waarom in godsnaam je zetel verlaten?

Om muzikaal talent te ontdekken én aan te moedigen. Lokale Helden betekent voor velen onder hen immers een eerste podiumervaring. Onderschat dus jouw rol als hun eerste publiek niet. En ook heel wat organisatoren doen met Lokale Helden hun eerste ervaringen op. Een goede opkomst is voor hen een stimulans om (ook naast Lokale Helden) voor een nieuwe dynamiek te zorgen in jouw buurt. En dan vergeten we nog dat het natuurlijk een ideale gelegenheid is om jouw buurt te (her)ontdekken. Dus: kom uit je kot, support your local scene!

Vind de activiteiten bij jou in de buurt op lokalehelden.be en deel je liefde voor je helden en heldinnen met hashtag #lokalehelden!

Promo adverteren

Reclame