VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

3 jonge Brusseleirs krijgen carte blanche bij Stoemp!
© younes haidar

3 jonge Brusseleirs krijgen carte blanche bij Stoemp!

Niemand kent de Brusselse scene beter dan Brusseleirs zelf. Daarom lanceerde VI.BE begin dit jaar een oproep waaruit 3 ambitieuze, ondernemende Brusseleirs naar voren kwamen. Zij organiseren hun eigen Stoemp! avonden.

09.09.22

Nieuws

Tijdens de zomer konden ze kennismaken met de kneepjes van het vak door feedback- en inspiratiesessies van toppers uit de sector. En nu krijgen ze dus carte blanche om hun eigen Stoemp! avond in elkaar te steken. Van het café over de line-up tot de promo en productie: Stoemp! ligt dit najaar meer dan ooit in jonge handen en wordt nu ook een kweekvijver voor Brusselse organisatoren van morgen! Bovendien springen ze ook bij op elkaars avonden, om zo alle aspecten van het organiseren van Stoemp! onder de knie te krijgen, en elkaar én de Brusselse scene nog beter te leren kennen.

Eerste Stoemp! youngster Arnout Van Hove neemt je tijdens zijn avond mee op een muzikale wereldreis. Place to be op zaterdag 15 oktober is fairtrade koffiebar- en branderij Winok (Schaarbeek). Zouratié Koné en Trio Bolingo geven ’t beste van zichzelf en Arnout sluit af met een eigen dj-set.

Arnout over zijn Stoemp! avond: 

“Ik wil met deze concertavond twee trio’s voorstellen die veel furore maken in Matonge en contreien. Door hen in café Winok, een muzikaal avontuurlijk en sociaal bewuste plek, te laten spelen, hoop ik verschillende invloeden, muzikanten en publiek samen te brengen rond een podium in de mooiste straat van Schaarbeek. Welgekomen om te dansen en ontroerd te worden door de verhalen, gedichten en muziek van Trio Bolingo en Zouratié Koné Trio.”
 

© younes haidar

© younes haidar

Joris Mpeti Ngama (Jay MNG) mag dan weer z’n ding doen op donderdag 17 november. Hij verenigt Frans- en Nederlandstalige hiphop in Brasserie L’Ermitage in Kuregem met OG Gold, 35 Revolutionaries, Imis Kill en Peter Clinton.

Jay over zijn avond: 

“Ik ga voor een hiphop avond en mix Nederlands- en Franstalige artiesten. Want dat is voor mij Brussel. Ik selecteerde drie verschillende types die ik zelf hard vind: van zeer maatschappelijk gerichte teksten over renaissance rap die je terugbrengt naar New York tot harde trap met barz van eigen bodem. En dat in Brasserie L'Ermitage, een goed bewaard geheim in Kuregem. Een heel cozy plek, vlakbij het centrum en vooral een café met een rauwe kant. Zo heb ik het graag.”

Op vrijdag 25 november heeft Jessica Rul (oftewel Maxime) de eer om met haar avond deze Stoemp! reeks af te sluiten. Een avond vol funk en soul van Borsh en Céline Angillis, daarvoor moet je in La Fourmilière (Anderlecht) zijn.

Jessica over haar Stoemp! avond:

"Het culturele Low Waste Café “La Fourmilière” heeft zijn naam niet gestolen: het is een klein, intiem doolhof in het hartje van Anderlecht, gerund door een supercool team dat duidelijk het een en het ander kent over koffie en cocktails. Door zijn intieme setting leek dit me de perfecte setting om de avond te starten met de suave stem van Céline Angilis. Omringd door planten, schilderijen en boeken, zal ze een paar eigen nummers en covers brengen, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar.

Nadat Céline ons ondergedompeld heeft in haar jazzy universum, is het de beurt aan funkband BORSH, die ons zal tonen hoe een feestje precies op poten wordt gezet. Frontman Richaad mag dan een yogaleerkracht zijn, op scene is hij alles behalve ZEN.”

Ook deze editie nodigt Stoemp! Brusselse collectieven en externe curatoren uit om een avond samen te stellen. Op zondag 23 oktober zorgt Matinée voor Stoemp! voor vroege vogels in LaVallée. Wakker worden kan daar op de tunes van Milan W (live), Natasha Pirard, Štipei JohnsonElisabeth Klinck (live) en Motacilla. De Brusselse rapper LeBlanc viert op dinsdag 8 november zijn EP-release met een eigen Stoemp! avond. Hij brengt Alois & VLB en Eles mee naar het RITCS Café. Lady Blaxx neemt op woensdag 9 november KFK Hope over. Een avond die focust op inclusie binnen de muzieksector, met gesprekken en livemuziek van Youri Botterman, Sound Track laureaat MAVEE en Lady Blaxx herself. 

Ontdekt het volledige programma van dit najaar:

Promo adverteren

Reclame