Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Nevel kan zowel geboekt worden als live act of DJ. (Luister zeker naar eigen nummers maar ook naar de mixtape met een handvol eigen nummers).

Van een NEVEL DJ act kan je een eclectische mix (house, techno, dance) van eigen tracks verwachten in combinatie met beats van andere artiesten met hier en daar een verwijzing naar de grondbeginselen van de elektronische muziek (new wave, krautrock, EMB, ... het kan allemaal). NEVEL wil tussen de eigentijdse nummers door vooral verrassen met tracks die je bijna was vergeten.

De muziek van NEVEL zelf is elektronisch en zweeft tussen ambient, dub, krautrock, lounge en minimal. Tijdens een live set kan er gekozen worden voor een dansbare set, steeds ondersteund met bewerkte beelden uit het Hageland. Soms wordt NEVEL vergeleken met THE ORB, BOARDS OF CANADA, BRIAN ENO, BIOSPHERE, JEAN MICHEL JARRE...

Bart Van Meulebroeck, oorspronkelijk Oost-Vlaming, maar reeds 10 jaar woonachtig te Lubbeek, volgde negen jaar klassieke piano en is sinds zijn jeugdjaren betrokken in verschillende elektronische muziekprojecten. Nevel heeft al meer dan 20 jaar podium ervaring met projecten zoals Artificial Night, Propulsion (winnaars Eurorock Contest, finalist Debuutrock), Nebula-H (getekend op hetzelfde label als FRONT 242), Men versus Machine (elektronische 80s coverband) en EX.ES (industrial). Eén voor één zijn het underground elektro/ebm/dance projecten die zich toespitsen op dansbare muziek. Als DJ heeft Nevel ervaring als trouwfeest DJ.

Voor ‘Nevel’, zo noemt het nieuwe project, sloeg Bart een andere weg in. Elk nummer heeft een Hagelandse straat- of plaatsnaam die voor inspiratie zorgden.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  vmb@telenet.be

  0486161786

  Gellenberg 131 - 3210 LUBBEEK