VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

TIJA's (de Tiense JeugdAwards)

Hoe kwam deze actie tot stand? Wat was de rol van de gemeente, het voorziene budget en van wie kwam het initiatief? Je leest het hier.

Inspiratie

De Tiense jeugd tintelt van talent. Daarom gaan de jeugdraad en jeugddienst van de stad al sinds 2015 jaarlijks op zoek naar de grootste jonge lokale talenten. De strafste jeugdbeweging, beste fuif, beste dj-set van Tiense makelij of strafste ambassadeur voor de Tiense jeugd: allen werden ze in de bloemetjes gezet tijdens een ware awarduitreiking. Met de TiJa’s - ofwel de Tiense JeugdAwards - willen de jeugdraad en de jeugddienst het werk van elke medewerker, vrijwillig of professioneel, in de kijker zetten. 

In de nasleep van Lokale Helden voegden de organisatoren een categorie ‘beste jeugdband’ toe aan de TiJA’s. Tijdens deze gala-avond kregen verschillende startende bands de mogelijkheid om zich te tonen op het podium, voorzien van professioneel materiaal en van technische ondersteuning. De genomineerden werden geselecteerd door de jeugdraad, en de winnaars werden verkozen via publieksstemming.

Momenteel liggen de TiJA’s stil omdat het nieuw jeugdraad-bestuur ruimte wil geven aan nieuwe projecten.

Plaats
Tienen, Vlaams-Brabant (34935 inwoners)
Rol van de plaats
Initiator en mede-organisator, zo zorgt de stad voor de locatie en logistieke ondersteuning.
Budget vanuit de plaats
Geen specifiek budget.
Deze actie zet in op
Promotionele ondersteuning en speelkansen.
Publicatiejaar
0