VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Op Dreef!

Hoe kwam deze actie tot stand? Wat was de rol van de gemeente, het voorziene budget en van wie kwam het initiatief? Je leest het hier.

Inspiratie

3 categorieën

Op Dreef! is een muziekevenement in de bekendste straat van Ternat: de “Dreef”. In verschillende huizen kun je terecht voor huiskamerconcerten, en op straat zijn er eetkraampjes en een gezellige bar. De hele straat baadt in mooi licht en is ingekleed. Bands sluiten de avond af op het hoofdpodium.

De actie is ontstaan uit een schoolproject van het Sint-Jozefsinstituut Ternat. De school bood de zesdejaars-studenten de keuze: ze konden verslag uitbrengen van een toneelvoorstelling naar keuze, ofwel zelf een cultuurproject opstarten, zoals bijvoorbeeld een festival. Hieruit is uiteindelijk Op Dreef! ontstaan. Met de professionele begeleiding en ondersteuning van CC De Ploter en muziekcentrum Noise Gate riepen de leerlingen een gloednieuw festival in het leven. Het evenement werd een jaar later - in 2019 - herhaald en slaagde er opnieuw in de buurt samen te brengen, en lokale artiesten een podium te bieden. 

Plaats
Ternat, Vlaams Brabant (15739 inwoners)
Rol van gemeente
Facilitator.
Budget vanuit gemeente
De gemeente kent geen aparte subsidie toe aan het project. Cultuurcentrum De Ploter werkt mee aan het project en aangezien de gemeente en het CC al financieel steunen, wordt het project niet afzonderlijk gesubsidieerd.
Deze actie zet in op
Speelkansen, ondernemingszin, educatie en netwerk.
Let op
/
Publicatiejaar
2020