VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Het Lom Gods

Hoe kwam deze actie tot stand? Wat was de rol van de gemeente, het voorziene budget en van wie kwam het initiatief? Je leest het hier.

Inspiratie

‘Het Lom Gods’ is een compilatie cd van 14 Lommelse pop- en rockbands die is ontstaan uit de bachelorproef van PXL-Music studente Dimfy Boers. Op het album staan zowel nummers van bands die al decennia meedraaien als van het nieuwste Lommels talent. Zo werd de muziekgeschiedenis van de stad op een unieke wijze in the picture gezet. Het project was veel meer dan enkel een compilatie van reeds bestaande nummers: Dimfy dook voor de gelegenheid met een jonge punk-band de studio van PXL-Music in. Ze kregen hulp van de studenten studiotechniek om hun eerste demo’s op te nemen, omdat ze daar zelf niet het budget en de middelen voor hadden. Deze opnames waren uiteindelijk te horen op het compilatie album. 

Op de hoes van het album pronkten enkele herkenbare Lommelse locaties, zoals de kerk en de Lommelse Sahara, en in het booklet werd elke artiest met tekst en foto voorgesteld. De cd werd op een release-event gepresenteerd, met live-optredens van Low Land Home, Van Pelt en Forest Mountain, die ook op de cd te horen zijn. Het hele project werd enorm enthousiast onthaald door jong en oud.

Plaats
Lommel, Limburg (34043 inwoners)
Rol van stad
Stimulator en facilitator, onder meer via promotionele en financiële ondersteuning.
Budget vanuit stad
Ja, het project kon rekenen op een subsidie van 500 euro vanuit de stad, een artikel in Jock, een Lommels magazine voor jongeren, en een artikel op de webpagina van de Internetkrant.
Deze actie zet in op
Netwerk, promotionele ondersteuning en erfgoed.
Let op
De cd werd geproduceerd en aangekocht zonder te weten hoe groot de vraag zou zijn. Zo bleef er na afloop meer dan voorziene onverkochte stock over.
Publicatiejaar
2020