VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Unieke samenwerking tussen academie Art’Iz en Cultuurhuis De Leest

Hoe kwam deze actie tot stand? Wat was de rol van de gemeente, het voorziene budget en van wie kwam het initiatief? Je leest het hier.

Inspiratie

4 categorieën

In Izegem bestaat er sinds enkele jaren een inspirerende samenwerking tussen de lokale academie, Art'Iz, en Cultuurhuis De Leest. Enkele keren per jaar treden er bands van de Jazz-Pop-Rock afdeling van academie Art’Iz op in Cultuurhuis De Leest. Het Izegemse publiek dat die avond naar een optreden komt, kan zo voor de hoofdact talent van eigen bodem ontdekken. Art’Iz en De Leest versterken op die manier elkaars werking, geven kansen aan jonge artiesten om live ervaring op te doen onder professionele omstandigheden en via de jongeren komt er een nieuw publiek het cultuurhuis binnen. 

Plaats
Izegem (29013 inwoners)
Rol van stad
Facilitator (= scheppen van de juiste randvoorwaarden voor anderen)
Budget vanuit stad
Alle materiaal en logistiek worden door de stad gefinancierd incl. catering voor de uitvoerders.
Deze actie zet in op
Speelkansen, Netwerk, Materiële ondersteuning, Promotionele ondersteuning.
Let op
Goede verstandhouding tussen alle stakeholders: bv. een waterdicht scenario uitwerken. Het op één lijn zetten van politiek, administratieve diensten, bevoegde diensthoofden en alle betrokken medewerkers. Daarnaast vereist dit ook een grote flexibiliteit van zowel leerlingen, leerkrachten, directie van de academie en de partners.
Publicatiejaar
2023