Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Locus Control (Brugge, °2006) staat garant voor instrumentaal vuurwerk, leunend op ritmiek, dynamiek, avontuurlijke melodieën en strakke gitaarriffs.

Instrumentale muziek is vaak een vehikel voor gitaargoden die duizenden noten per song uit hun snaren persen. Bij Locus Control draait het om de ‘power of the riff’ gecombineerd met melodie en dynamiek. Onderlinge variatie is een must zodat de muziek boeiend blijft, niet evident voor een instrumentale band. Invloeden blijven een samenvatting van drie decennia rockmuziekgeschiedenis waarbij de kiemen vooral terug te brengen zijn naar allerlei soorten metal, progrock, met hier en daar een scheutje stoner of postrock. Bands als Tool, Metallica, Rush, Opeth, Alice In Chains...hebben zich genesteld in de muzikale fundamenten van de bandleden maar klinken daarom niet rechtstreeks door in de nummers.

“…Het is doorgaans een hele klus om een volledig instrumentaal album op te nemen dat van begin tot eind boeit, het lukt LC schijnbaar moeiteloos met dit debuut. Het is deels te danken aan het ijzersterke spel en de geboden afwisseling... Onweerstaanbaar instrumentaal geweld” (Aardschok, Attavita recensie, 2013)

Na de mini-CD ‘287’ die in 2010 het levenslicht ziet, gaat de band in 2013 een stap verder en brengt hun eerste full length CDAttavita’ uit. Die mini viel destijds al goed in de smaak getuige de goeie recensies en reacties tijdens optredens. Waar de songs op ‘287’ vooral in het standaard strofe-refrein stramien geschreven waren, genoot de band op ‘Attavita’ van de vrijheid in opbouw die instrumentale muziek met zich meebrengt. De lat werd een flink stuk hoger gelegd in songwriting en er wordt geëxperimenteerd met ‘spoken word’ passages. Ook qua productie is deze schijf een forse stap voorwaarts. Opgenomen in de Barefoot Studio is het eindresultaat een krachtige en heldere eindmix die elke drumrol, baslijn of gitaarlick perfect laat uitkomen.

Attavita wordt heel goed ontvangen en alle 13 reviews, uit binnen -en buitenland, gaan van zeer positief tot uiterst lovend. De band wordt tot tweemaal toe gedraaid in de Zwaarste Show op Stubru. De live shows kenmerken zich door adembenemend strakke uitvoeringen die menig nieuwe luisteraar met verbazing slaan. Niemand die verwacht dat 'instrumentaal' zo boeiend kan zijn! Ondersteund door geprojecteerde beelden kwam deze band dan ook best tot zijn recht op de grote podia van 4AD en De Leest, maar ook in kleine cafés als Kinky Star en Track staan ze perfect hun mannetje.

“…het niveau is uitermate hoog. Het lijkt haast alsof dit een overtuigend eerbetoon aan ‘Orion’ van Metallica moet zijn. Tel daarbij de uitstekende productie en we krijgen een schijf die van begin tot eindmeet overeind blijft.” (Rocktribune, Attavita recensie, 2013)

“...Locus Control display total domination of their songs at all times, helped by excellent production, making for a joyful listen. Flashes of Tomahawk and Tool are evident in the boys from Belgium’s sound, which fits between heavy, surreal and catchy, while retaining complete cohesion. A wonderful first album (Powerplay mag UK, recensie ‘Attavita’ 2013)

Onder het motto ‘never change a winning team’ wordt opnieuw een beroep gedaan op Arjan Bogaert en zijn Barefoot Studio om de nieuwe nummers in te blikken. De drums voor de nieuwe plaat ‘LIGGUR’ worden al eind 2015 vastgelegd nadat de drummer aangaf te stoppen. Het doel van deze tweede schijf was die als een echte stevige gitaarplaat te laten klinken en optimaal gebruik te maken van de twee gitaren en daar is nog enkele maanden tijd in geïnvesteerd. De band is dan ook zeer tevreden over het resultaat! ‘LIGGUR’ staat als een huis, goeie songs met stevige riffs worden vermengd met sfeervolle passages en twee (solo) rustpunten op de schijf. De muziek op deze schijf is meer dan ooit muziek voor een film die nog moet gedraaid worden. Of in het geval van ‘Capricorn One’ passend bij een film die we nog niet ontdekt hadden. Check out de video voor ‘Capricorn One’ op Youtube.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.