Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Galine is het project van Nederlands-Belgische Galine Diana Kuyvenhoven. Wat startte als een soloproject, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige band bestaande uit Esther Coorevits (Uncle Wellington, I will, I swear), Sven Sabbe (Modern Art) en Wouter Vandersyppe (I will, I swear, Sperwer). De hoofdbestanddelen in haar muziek zijn piano en stem, gecombineerd met haar interesse voor electropop. Galine brengt frisse, actuele pop muziek, met subtiele electro accenten. Ze laat zich daarvoor inspireren door artiesten als Lapsley, Oh Wonder, Maggie Rogers, Sylvan Esso en Jessie Ware.

In april 2018 releaset ze, in samenwerking met Siemon Theys (The Guru Guru) haar debuut EP: de fijne melodieën, tegendraadse riffjes, akoestische pareltjes en subtiele electrobeats geven een mooi staal van Galines creativiteit, veelzijdigheid en feeling een goede popsong te schrijven.

Dit alles gaat niet onopgemerkt voorbij: na een handvol lovende reviews kiest Wilde Westen/De Kreun Galine als Lotto Wild Talent en wordt ze hun nieuwe 'Artist in Residence'. Ze schopt het o.m. tot de 'Revelations Stage' op het Sonic City Festival en tekent eind 2018 een deal met het Kortrijks/Gentse platenlabel Maywayrecords.

Recensies:

Luminous Dash:

Vijf liedjes staan er op de eerste ep, en ze hebben allen iets gemeenschappelijks: innerlijke schoonheid die zich door zijn onschuld en intelligentie etaleert. Liedjes waar je een paar keer naar moet luisteren om dan te beseffen dat ze ijzersterke composities zijn.

Dansende Beren:

Galine is zonder twijfel een naam om in de gaten te houden. Dankzij de veelzijdigheid in haar muziek weet ze niet alleen frisse en eerlijke muziek te maken, maar ook de luisteraar steeds opnieuw te verrassen met haar gezonde hoeveelheid creativiteit. We kunnen waarschijnlijk nog veel muzikale avonturen en intieme songs verwachten van deze beloftevolle artieste.

Kinky Star:

Hoofdbestanddelen van deze plaat: piano en stem. En wat voor een stem! Best indrukwekkend. Alles piekfijn gemasterd door Jerboa. Voor de liefhebbers van Florence + The Machine en andere Feists. Galine hoeft er nauwelijks voor onder te doen als je het ons vraagt.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required