VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE Ongehoord: Mathieu Brouillet (Hip Hop Hooray) selecteert Simon en TRIPLEMB

Met Hip Hop Hooray zorgt hij al jaren voor een berg aan podiumkansen voor zowel jong hiphop talent als gevestigde waarden. Dus waren wij zeer benieuwd wat Mathieu Brouillet zou ontdekken op ons platform.

25.01.23

Features

Vanuit Hip Hop Hooray zit Mathieu Brouillet vaak uren op VI.BE platform, op zoek naar underground talent. Hij voegt dan ook met veel plezier Simon en TRIPLEMB toe aan onze playlist.

Waarom koos je voor deze bands/artiesten/producers? Wat triggerde jou?

Van gevoelige teksten met melancholische achtergronddeuntjes tot speelse, zomerse, ‘feeling good’ tracks. Naar mijn mening heeft Simon alles wat nodig is om een grote artiest te worden. Zijn stem is heerlijk zacht om naar te luisteren en de vibe die errond hangt doet je direct zweven. I love it!
 

Rauwer dan TRIPLEMB kan haast niet. Op 22-jarige leeftijd met zo’n straffe bars afkomen mag niet onderschat worden. Deze 4 gasten hebben zoveel potentieel en hebben zoveel te vertellen. Het is zalig om de afwisseling van personen en zo ook verhalen te horen. Alles wat ze zeggen raakt en is intrigerend om naar te luisteren. Ze beginnen ook ondertussen solo ep’s te droppen. Ik kan niet wachten tot de TRIPLEMB ep uitkomt.

Hoe omschrijf je jullie collectief?
Hip Hop Hooray is een organisatie die alle elementen van hiphop wil samenbrengen. Dit doen we door het organiseren van events, festivals en workshops. De rode draad is het instaan voor ontwikkeling, creatie en presentatie. Met onze Freestages willen we artiesten een speelkans geven om te leren, om te groeien, om feedback te krijgen, en om te netwerken met experts.

Het concept van de Freestages is vijf jaar geleden op de bots gestart, en blijft een van de pijlers van onze organisatie. De selectie ervan gebeurt steeds via VI.BE platform. We gaan telkens op zoek naar gepaste juryleden die bekend zijn in de hiphopscene (artiesten, producers, DJ’s, bookers,...), en zijn maken een selectie van de inzendingen. Deze artiesten worden uitgenodigd op een van de Freestages, waar ze zichzelf op het podium kunnen bewijzen. Dit gebeurt in een professionele setting met dezelfde kansen voor iedereen en in aanwezigheid van jury en publiek. Na het event worden de beste artiesten geselecteerd om op een ander event te staan (Gentse Feesten, Chinastraat,...) om zo hun publiek uit te breiden, te genieten van promo en een eerlijke fee.

Waar ontdek je het vaakst nieuw talent? Live? Of via welke andere kanalen?
Nieuw talent ontdekken we sowieso het vaakst via het VI.BE platform. Artiesten die al wat verder staan in hun carrière, gaan minder geneigd zijn om het platform te gebruiken, dus het platform is ideaal voor underground artiesten. Zo hebben we al veel nieuwe artiesten gevonden via het platform, waaronder Frontal. Maar ook via radiozenders, zoals bijvoorbeeld bij de MNM Urbanice Battle of Talents. Binnen Gent zijn er ook eigen connecties, maar minder voor de rest van Vlaanderen. 
 

Nieuw talent ontdekken we sowieso het vaakst via het VI.BE platform. Artiesten die al wat verder staan in hun carrière, gaan minder geneigd zijn om het platform te gebruiken, dus het platform is ideaal voor underground artiesten.

Heb je tips voor opkomend talent om in het oog te springen?
Neem niet alle feedback aan als kritiek, maar probeer te luisteren en te groeien. Probeer voorbereid te zijn, ga niet stoppen bij de eerste tegenslag maar blijf pushen! Bouw een repertoire op, en blijf actief! Probeer zoveel mogelijk te netwerken en bezig te zijn met de scene. Leg linken met artiesten van andere steden en gemeenten. Probeer samen te werken, bijvoorbeeld met cyphers. Probeer alles actief op de voet te volgen op social media en probeer hier zelf ook op in te zetten. Last but not least: ga voor kwaliteit én kwantiteit!

Waar gaan jullie activiteiten door? Vind je makkelijk ruimte?
Gemakkelijk? Als eventorganisator is het heel moeilijk om locaties te vinden, maar door te netwerken gaat dit makkelijker. In Gent wordt er nu wel ingezet op gedeeld ruimtegebruik. Voor jonge organisatoren zijn er zeer weinig mogelijkheden. Er zijn niet veel plekken waar je terecht kan, maar de stad is hier op aan het inzetten. Daarnaast zetten ze ook in op het creëren van plekken voor jongeren.

Wij hebben het geluk gehad dat Chinastraat ons wou helpen, om zo te kunnen groeien. Hetzelfde geldt voor NEST, De Centrale en Bij’ De Vieze Gasten. Eens je je stempel hebt gedrukt, wordt het wel makkelijker om ergens binnen te geraken.
 

Neem niet alle feedback aan als kritiek, maar probeer te luisteren en te groeien. Probeer voorbereid te zijn, ga niet stoppen bij de eerste tegenslag maar blijf pushen!

Krijgen jullie de nodige erkenning in jullie hometown?
Zeker. Niet alleen wij, maar alle hiphop-organisaties krijgen erkenning. Vorig semester hebben we een vijftal events georganiseerd in Chinastraat en op de Gentse Feesten. Dankzij die reeks events weet ook de stad nu wie we zijn. De voorbije jaren zijn moeilijk geweest, maar nu komt de erkenning geleidelijk aan, en wordt alles een stuk makkelijker. Die evolutie kwam er door connecties te maken en door te durven op onze bek te gaan.

Shout out naar een ander collectief? En waarom?
We zijn grote fans van Frontal en de hele Stikstof-kliek! Zij hebben deuren geopend voor Belgische hiphop van nu. Artiesten en collectieven zoals Aloïs & VLB, 3MB (Tripple Megabyte), Wallin, Together We Stand, Flava Flava verdienen ook allemaal een shoutout! Kortom: iedereen die bezig is met hiphop in België.

Wat zit er nog aan te komen voor Hip Hop Hooray?
Op 29 april organiseren we BACK2SCRATCH. Een mega vette line-up, een skatecontest, een breakdance battle en een basketbaltornooi staan allemaal op het programma! Naast de mainstage zal er ook een Freestage zijn. Die dag gaan we ook voor het nieuwe wereldrecord van featurings zorgen: welgeteld 110 rappers die samen een track live brengen!
 

Promo adverteren

Reclame