VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE ongehoord: Bob Van Gorp selecteert Huracán

Een zomer lang duiken doorwinterde festivalprogrammatoren in onze VI.BE vijver, speurend naar ongehoorde klanken.

22.07.20

Features

Bob Van Gorp is programmator van Antwerp Metal Fest, Slaughterfest en Iron Dayz. Bob selecteerde de ongehoorde metalklanken van Huracán en hun Realm of Instability.

Bob, hoe zag jouw allereerste festivalervaring eruit?
Bob: “Mijn eerste echte festivalervaring was Pukkelpop 1990. Nog nooit zag ik zoveel zwart geklede rockers, punkers en ander ‘langharig tuig’ samen gezellig genieten van bier en muziek op het snikhete militaire vliegveld van Hechtel. We kregen helden als The Paranoiacs, Mudhoney, Rollins Band, The Buzzcocks, Faith No More en The Cramps voorgeschoteld. En blijkbaar was zelfs Nick Cave er ook!”

bob van gorp

bob van gorp

Hoe werd jij programmator?
Bob: “Als jonge snaak van 15 jaar kwam ik vaak in de Jeka, het jeugdhuis van Kasterlee. Al snel belandde ik er in het Rockteam dat maandelijks optredens organiseerde van fijne kleine tourende bands of lokale helden. Na mijn verhuis naar de grote koekenstad pikte ik de draad terug op. In Antwerpen hadden toen veel podiumcafés de deuren moeten sluiten en ontstond er een schaarste aan venues voor hardere genres. Ik vond het verwonderlijk dat een stad als Antwerpen geen eigen metal fest had. Daar moest iets aan gedaan worden!”

Hoe komt de lokale scene aan bod?
Bob: “Antwerp Metal Fest is een vrijwilligersorganisatie, en dus staat al vanaf het begin de lokale scene centraal. De formule is eenvoudig maar recht uit het hart: we geven beloftevolle Belgische bands de kans het podium te delen met hun metalhelden. We boeken daarvoor de bands waar we zelf écht in geloven, ongeacht hun populariteit. Zo komen ook bands uit luide nichegenres bij AMF aan bod.”

We boeken de bands waar we zelf écht in geloven, ongeacht hun populariteit.

bob van gorp

Waarop let je als je een artiest scout voor het festival?
Bob: “Soms kom ik bands tegen die tegen 480 km/u gaan en ook elk greintje kracht uit hun lijf persen op het podium, of het nu een veredelde stapel paletten is of het hoofdpodium van een mega festival. Als een artiest dus met veel plezier en présence op het podium staat, voel je dat gigantisch als toeschouwer. Als ik merk dat een band dat in zich heeft en zich écht graag bij AMF wil komen tonen, wil ik zo’n hardwerkende bands proberen belonen voor hun inzet.”

Last but not least, waarom viste je Huracán uit het VI.BE platform?
Bob: “Aansluitend op onze filosofie koos ik een band waarvan ik al weet dat ze op het podium 100% overtuigen. Huracán is er zo eentje: een stevige liveband, genieten van begin tot eind. En dus tip ik hen met veel plezier. Beluister de heftige songs op hun profiel op VI.BE platform en ga ze dan vooral ook live checken!”

Studio Brussel #luistertbelgisch deze zomer. Nelles draaide de keuze van Bob en StuBru schreef er ook een artikel over.

VI.BE ongehoord: Overzicht

Een zomer lang exposure & feedback via VI.BE platform

Promo adverteren

Reclame