VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

  • 12 sep

  • Rue Picard 5, 1000 Bruxelles

UK Connect: infodag over cultureel en artistiek werken in én met de UK

In samenwerking met VI.BE, Kunstenpunt, FARO en Circuscentrum maakt Cultuurloket jou graag wegwijs in de do’s and don’ts van je artistieke oversteek naar de UK.

Waarom deze infodag?

De uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft tal van gevolgen voor de artistieke en culturele uitwisseling tussen België en de UK. Aangepaste procedures, douaneregels en VISA-vereisten zorgen voor heel wat nieuwe drempels voor artiesten en bands. Toch blijft de UK voor ons dichtbij en is het vaak een belangrijke artistieke opstap naar de rest van de wereld.

Wat mag je verwachten?

Experten lichten de regels en voorwaarden toe rond artistiek werken in en uit de UK. We gaan in op beide richtingen: zowel voor wie van België naar de UK trekt, als voor wie artiesten uit de UK in België wilt tewerkstellen of boeken.

Je krijgt:

  • Uitleg bij nieuwe verblijfs- en werkregelgeving.
  • Een overzicht van de verschillende mogelijke (werk) vergunningen.
  • Inzicht in de opties om te touren, exposeren en verkopen in de UK.
  • Info over de douaneregels voor het meenemen van bepaalde goederen: van instrumenten, decor, techniek, beeldend werk tot merchandise.
  • Handvaten voor het invullen van de juiste documenten en douaneformaliteiten.

Ervaringsdeskundigen uit verschillende culturele disciplines delen praktijkvoorbeelden van de procedures met hun uitdagingen. Vanuit hun ervaringen krijg je inzicht in je opties om je artistieke oversteek naar de UK voor te bereiden en te organiseren.

Nadien kan je tijdens een hapje en een drankje doorpraten met de experten, ervaringsdeskundigen en consulenten van Cultuurloket om je vragen en mogelijkheden verder af te toetsen.

Het volledige programma komt binnenkort online. 

Praktische info

Datum: di 12 september 2023 (12-17u30)

  • Locatie: Maison de la Poste (Tour & Taxis), Brussel

  • Prijs: 15 euro (incl. lunch & receptie). Het aantal plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang om je in te schrijven. 

  • Doelgroep: individuele cultuurwerkers met vragen over touren, presenteren of verkopen in de UK / managers die artiesten begeleiden naar of vanuit de UK / organisaties die cultuurwerkers naar de UK sturen of Britse cultuurwerkers naar België halen

Deadline: online bevraging samenwerken met de UK na de Brexit

Datum

12 september 2023 van 12:00 tot 17:30

Adres