VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

  • 2 feb

Kijk vanavond mee naar de Flanders Folk Awards

Op woensdag 2 februari 2022, tijdens de Week van de Belgische muziek, reikt het Flanders Folk Network (FFN) voor de tweede keer de Flanders Folk Awards uit. Twee winnaars vallen in de prijzen en worden door een jury bekroond als beste liveband en voor het beste album. Helaas geen liveshow vanuit de prachtige Handelsbeurs (Gent) dit jaar. Door de huidige corona omstandigheden organiseren ze de uitreiking nog één keer online.

Folk in Vlaanderen is springlevend. Corona of niet, veel bands bleven niet bij de pakken zitten. Door de creativiteit, het enthousiasme en de weerbaarheid van de trad scene, zijn er steengoede albums uitgekomen. En dankzij onder andere livestreaming en gemotiveerde speelplekken, werd toch heel veel live gespeeld.

Het selecteren van de nominaties was dan ook geen evidente opdracht voor de jury, bestaande uit Kurt Overbergh (AB), Lobke Aelbrecht (JazzLab), Wim Wabbes (Handelsbeurs), Marc Vandemoortele (Klara, Merodefestival), Bavo Vanden Broeck (Festival Dranouter), Lua Huyghebaert (Brosella Festival), Dirk Van der Speeten (Muziekclub ‘t Ey), Steven Reynaert (Muziekcentrum Dranouter), Sien Wynants (VRT), Koen Dhondt (Frisse Folk) & Marc Reusen (Folkfestival Ham).

And the nominees are...

Na heel wat wikken en wegen, kan FFN nu met trots de genomineerden voor de tweede editie van de Flanders Folk Awards voorstellen:

Beste album (release 1 september 2020 - 1 november 2021)

  • Madou – Is er iets (Belvédère Records)
  • Naragonia – The Guesthouse Sessions (Trad Records)
  • Sara Salvérius – Equinox (eigen beheer)

Beste liveband

  • Naragonia
  • Raske Drenge
  • Spilar

De genomineerden maken kans op een van de mooie prijzen met de steun van Playright+ en Sabam For Culture.

Save the date

Met een online awardshow op woensdag 2 februari 2022 zet het Flanders Folk Network Vlaams folktalent in de bloemetjes. Tune in om 20:30 via Facebook & YouTube en kom te weten wie de winnaars worden van de Flanders Folk Awards 2022!

Helaas geen liveshow vanuit de prachtige Handelsbeurs dit jaar. Door de huidige coronaomstandigheden, kan het netwerk niet de warme sfeer garanderen die ze voor ogen hadden. Daarom organiseren ze de uitreiking nog één keer online.

Meer informatie 

Flanders Folk Network is een initiatief van Dranouter Festival, Dranouter Centrum, Merodefestival, Muziekclub ‘t Ey, Muziekmozaïek, Studio Trad, Trad Records & VI.BE. Met de steun van Playright+ en Sabam For Culture.

flandersfolknetwork.be

Kijk vanaf 20:30 live mee:

Nominaties Flanders Folk Awards bekend

Datum

2 februari 2022 van 20:30 tot 23:59