VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek het gloednieuwe Belgische muziekplatform Ohlalala
  • 8 - 28 feb - nov

Ontdek het gloednieuwe Belgische muziekplatform Ohlalala

Ons land is een online muziekplatform rijker: Ohlalala! Ontdek er alles over Belgische muziek en de unieke verhalen erachter, met een knipoog naar Arno.

Voor elk moment in het leven is er een Belgisch lied. Hoe groot of hoe klein het moment ook is. Het kan gaan om een scharniermoment zoals een huwelijk, een geboorte of bij ziekte of om alledaagse dagdagelijkse momenten zoals in de file staan, een verjaardag vieren of met vrienden sporten. Want muziek ontlaadt en laadt op. Met de vraag ‘Welk Belgisch lied hoor jij?’ doet Ohlalala een oproep om een Belgisch nummer in te zenden dat de muziekliefhebber linkt aan een moment in het leven. Wie een inzending doet op de site laatvanjehoren.ohlalala.be maakt kans op 11 gratis tickets voor livestream-sessies van topartiesten zoals Bart Peeters, Milow,…

Met deze lancering kondigen Lore Abrahams (voormalig woordvoerder van Amnesty International, Minister Vanvelthoven...), Koen Bauters (concertfotograaf De Standaard, Humo..) en Ron Reuman (muzikant/drummer, producer, manager van Compagnie Maandacht) met trots een nieuw online platform voor de Belgische muziek aan: Ohlalala. Met een knipoog naar Arno, de godfather van de Belgische muziek. In volle lockdown, op het moment dat onze geliefde concertzalen de deuren moesten sluiten en de Belgische artiesten in een zomer- en winterslaap moesten, ziet Ohlalala het levenslicht. Het platform brengt Belgische muziek en de unieke verhalen erachter en werpt een blik op Belgische muziek in het leven en op het leven in Belgische muziek.

Interactieve livestream

Op vrijdag 12 februari om 20u lanceert Ohlalala een interactieve livestreamreeks. In de eerste sessie van een reeks van 12 ontvangt topmuzikant Tom Vanstiphout zijn muzikale wapenbroeder Milow. Op vrijdag 12 maart ontvangt Tom Bart Peeters. Met deze reeks gidst Ohlalala je maandelijks doorheen het zeer rijke en diverse Belgische muzieklandschap: een unieke ontdekkingstocht door de verschillende muziekgenres heen, van pop & rock tot kleinkunst.

Meer info via ohlalala.be.

Datum

8 februari 2021 om 10:00