VI.BE

Music Is The Answer — online liveshow lokaal muziekbeleid
  • 17 nov

  • VI.BE, Bloemenstraat 32, 1000 Brussel

Music Is The Answer — online liveshow lokaal muziekbeleid

Op dinsdag 17 november 2020 presenteren VI.BE, Cera en de VVSG hét online inspiratiebad voor iedere gemeente en stad die wil inzetten op de kracht van muziek. Voor de allereerste keer brengen we lokale beleidsmakers en dienstmedewerkers uit heel Vlaanderen samen om te tonen hoe je een lokaal muziekbeleid met impact kan ontwikkelen. Want wie investeert in muziek ziet de gemeenschap bloeien en geniet van de positieve effecten.

In 2015 stortte VI.BE zich met het project Lokale Helden en nadien ook de Popraden in het lokale muzieklandschap. Nu - vijf jaar later - presenteren we jou graag de opgedane kennis, verzamelde ideeën, impactcijfers en inspiratie.

Ben je burgemeester of schepen met een hart voor muziek? Werk je voor de vrijetijdsdienst, de dienst Gelijke Kansen of het cultuurcentrum? Ben je een ondernemende artiest of geëngageerde organisator? Dan is deze voor jou. Schrijf je in voor ‘Music Is The Answer’ en ontdek hoe iedereen in jouw gemeente of stad de vruchten kan plukken van een lokaal muziekbeleid.

Music Is The Answer

Hoe versterk je het sociaal weefsel van buurten en wijken? Hoe activeer je de jeugd of integreer je nieuwkomers? Hoe zet je het lokale erfgoed of andere bezienswaardigheden in de kijker? Wat met tijdelijke invulling van leegstand of nieuwe vormen van inspraak? Gemeenten en steden hebben enorme troeven in handen om met muziek als verbindende kracht uitdagingen om te zetten in kansen, ter meerdere glorie van de lokale gemeenschap. Muziek is ons antwoord. 

Programma

Host Elisabeth Severino Fernandes - oprichtster en bezielster van Mama’s Open Mic - neemt je live vanuit de studio een uur lang mee op een wervelende inspiratietocht. Verwacht je aan een divers programma, met onder andere:

  • Klinkende best practices uit diverse Vlaamse gemeenten en steden, waaronder Sint-NiklaasDeerlijk en Herent.
  • Een passionele keynote van frontman en journalist Stijn Meuris.
  • Straffe sprekers over de meerwaarde van muziek voor o.a. amateurkunsten, erfgoed, jeugdwerk en welzijn.
  • Livemuziek en getuigenissen van opkomend talent Rian Snoeks en dé dan Selah Sue.

Kortom: een uniek en niet te missen inspiratiemoment.

Muziek is een belangrijke identiteitsdrager. Flip Kowlier ademt Izegem. Sioen is Gent. En reggae weerklinkt in Geel.

korneel boon, VI.BE, auteur inspiratiegids music is the answer

En er is meer. We presenteren trots de gelijknamige inspiratiegids Music Is The Answer. Een hands-on gids waarmee je als gemeente of stad - ongeacht de grootte of ambitieniveau - werk kan maken van een lokaal muziekbeleid. Op 17 november verschijnt de publicatie officieel, maar pre-orderen kan je nu al. Vragen? Mail gerust naar lokalehelden@vi.be.

Praktisch

Inschrijven

Music Is The Answer is een gratis event. Mis het niet en schrijf je nu in.

Voor wie?

Voor beleidsmakers, gemeenteambtenaren en alle andere lokale spelers met een liefde voor muziek.

Wanneer?

Op dinsdag 17 november 2020 — van 14:00 tot 15:00. 

Waar?

Online. Vergeet Skype, Zoom, MS Teams of Google Hangout. Zet je rustig neer aan jouw bureau of in je zetel en geniet van een uur lang inspiratie. Je ontvangt jouw deelnamelink enkele dagen voor het event.

Vragen?

Mailen kan naar lokalehelden@vi.be.

Datum

17 november 2020 van 14:00 tot 15:00

Adres
Bloemenstraat 32, 1000 Brussel, België