VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

  • 8 - 3 feb - dec

LIVE Netwerk ziet het licht

Formaat en ikorganiseer.be stellen tijdens de Week van de Belgische Muziek het fonkelnieuwe LIVE Netwerk voor: een netwerk van 19 Vlaamse jongereninitiatieven dat resoluut inzet op muziekprogrammatie, en podiumkansen biedt aan jonge en lokale artiesten. Check it!

Door de krachten te bundelen, wil het netwerk via samenwerking en uitwisseling sterker staan en vrijwilligers, organisatoren en artiesten meer en beter ondersteunen. Elke speler binnen LIVE Netwerk engageert zich om een actieve en zichtbare rol op te nemen die mee het verschil maakt in het bestaande muzieklandschap.

Door middel van laagdrempelige podia wil het een springplank vormen voor muziek op lokaal niveau naar het bredere muzikale circuit. Bovendien wil het netwerk meer jonge artiesten speelkansen geven en een groter en breder publiek aantrekken. Elk op hun eigen manier zetten de jongereninitiatieven nog meer in op muziek en bouwen ze mee aan een rijkere Belgisch muzieksector.

Zo ambieert het Gentse muziekcentrum Kinky Star minstens vijf optredens per week te organiseren en zetten ze bovendien via ‘Jongeduld’ samen met jonge muzikanten de eerste stappen naar grote podia. De Serre in Hasselt brengt als creatieve broeikas dan weer muzikant, organisator en kunstenaar samen en werkt hiervoor nauw samen met Muziekodroom. De Stroate geeft als jeugdcultuurcentrum een platform aan hiphoppers in Kortrijk en Asgaard doet hetzelfde voor metalheads in Gent. Jakkedoe, De Nest concerts, Zenith, Sojo en Ten Goudberge creëren op hun beurt een levendige muziekscene in gemeentelijke en kleinstedelijke context, ... En zo gaat het nog even door.

In 2020 vormden de 19 initiatieven voor het eerst één circuit tijdens het natraject van Sound Track. Als onderdeel van het podium- en kansenparcours doen ze in 2021 samen waar ze best in zijn: speelkansen bieden aan jong talent. Full support! 

Meer weten over LIVE Netwerk of goesting om er ook deel van uit te maken? Hier vind je meer info.

Datum

8 februari 2021 om 00:00