VI.BE

  • 15 okt

  • Van Beethovenstraat 8/10, 2800 Mechelen

Sessie Hiphop & Burgerschap op Facts To Act

Hannah Arendtinstituut en VI.BE organiseren op 15 oktober een debat rond hiphop en burgerschap op Facts to act 2022.

Hiphop is veel meer dan een muziekgenre dat kwam overgewaaid uit Amerika. Het is een culturele stroming. Hiphop zet jong en oud aan om in de schijnwerpers te gaan staan, om een eigen verhaal te vertellen. Of dat verhaal nu gaat over protest tegen onderdrukking, over drang naar erkenning of over artistieke ambitie, met hiphop sta je midden in de samenleving.

In deze sessie hebben we het daarover. Hoe betrokken en geëngageerd is hiphop? Wat is de relatie tussen hiphop en burgerschap? Kan hiphop helpen om meer mensen hun stem te laten horen? Op welke manieren kan hiphop gefaciliteerd of gebruikt worden om burgerschap te stimuleren en het maatschappelijk debat te verrijken?

Sprekers

Fatih De Vos is jeugdwerker, socioloog, artiest en geeft workshops rap/slam poetry

Femke Hintjens is coordinator info en advies bij kunstenpunt, artiestenmanager en event coördinator bij Bumaye.

Sami Abdou is artiestmanager bij de platenlabel TopNotch Belgium en woordvoerder van Fire is Gold.

Miss Angel is een artieste, jong en talentvol lyricist uit Antwerpen. Haar muziek is beïnvloed door UK grime, old school hip-hop en vrouwelijke MC’s.

Pieter Cools is socioloog en docent aan de UA en AP Hogeschool. Hij doet o.a. onderzoek naar impact in het sociaal werk, participatie in stadsvernieuwing en diversiteit in jeugdwerk.

Meer weten over Facts to Act? Ga naar de website.

Datum

15 oktober 2022 van 15:15 tot 16:15

Adres