VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Musickness & VI.BE stellen voor: Crash Course Artist Management
© Thomas Nolf
  • 22 - 26 feb

Musickness & VI.BE stellen voor: Crash Course Artist Management

Van 22 tot en met 26 februari 2021 deelt Musickness, het managementkantoor van o.a. Balthazar, Tamino, Eefje De Visser en dEUS, haar expertise met iedereen die meer zicht wil krijgen op wat artist management inhoudt.

De artiestenmanager, een van de meest tot de verbeelding sprekende jobs in de muziekindustrie. Haar of zijn job mag de afgelopen decennia dan misschien grondig veranderd zijn, de manager blijft wel dé spil in de carrière van een artiest. Dat weten ze bij Musickness maar al te goed: het managementkantoor ondersteunt al meer dan 25 jaar bands en artiesten als dEUS, Admiral Freebee, Eefje De Visser, Balthazar, Tourist LeMC, Tamino en vele anderen. 

Van 22 tot en met 26 februari 2021 deelt Musickness die expertise met iedereen die meer zicht wil krijgen op wat management inhoudt. In 5 webinars en Q&A-sessies kom je meer te weten over de verschillende strategische, juridische en zakelijke knopen die elke artiest en haar/zijn management moet zien te ontwarren. Onmisbare info, geïllustreerd met een pak real life voorbeelden!

Op het programma

Maandag 22/2 12u-13u: Wat is muziekmanagement?

Er bestaan heel wat mythes rond muziekmanagement, maar wat houdt management juist in én wat net niet? In dit webinar leggen Christian Pierre en Hanne Valckenaers het je haarfijn uit. 

Dinsdag 23/2 12u-13u: Label & publishing.

Wat betekent het om samen te werken met partijen die met jouw rechten als artiest aan de slag gaan en wat is de (veranderende) rol van management hierin? Hanne Valckenaers en Ilka Bardijn

Woensdag 24/2 12u-13u: Artist branding, content en social media.

Hoe zet je een artiest in de markt? Welke communicatiestrategieën hanteer je? Hoe zet je in op waardevolle content om fans & artiesten te binden? Fien Deman en Ilka Bardijn

Donderdag 25/2 12u-13u: Financiën, budgettering en costing.

Hoe stel je een begroting op voor het project dat je op poten wil zetten? Hoe bepaal je hoeveel financiering je nodig hebt en waar ga je die financiering zoeken? Arjo Klingens en Katrijn Vermoesen

Vrijdag 26/2 12u-13u:  Live-strategie en A&R.

Hoe bouw je aan een live-strategie? Wanneer ga je naar het buitenland en wie kan jou hierbij helpen? Christian Pierre vertelt het je allemaal. In een tweede deel zoomt Marcus Deblaere in op de rol van de manager in de creatieve ondersteuning van een artiest.

Belangrijk 

Deze Crash Course richt zich op young professionals en muzikanten die het heft in eigen handen nemen. In deze webinar gaan we dieper in op de rol van een manager in verschillende facetten van de muziekindustrie, enige voorkennis over het reilen en zeilen van de muziekindustrie is dus mooi meegenomen. 

Tijdens de Q&A’s gaan de managers van Musickness in op jouw persoonlijke vragen of cases. Stuur ze daarom nu al door naar anton@vi.be.

De Crash Course Artist Management is gratis, maar inschrijven is verplicht. 

Zet je zeker ook aanwezig op ons Facebook-event

De inschrijvingen voor de Crash Course Artist Management zijn afgesloten. 

Datum

22 februari 2021 12:00 tot 26 februari 2021 13:00