VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

  • 8 feb.

  • muziekpublique

Belgian World Music Network Night

BWMN Night gaat, live vanuit Muziekpublique, 8 februari online met showcases van Las Lloronas, REFA, Kolonel Jafaar, Ozferti, DJ Cheb Runner en DJ Sahra. Voorafgegaan door een dag vol wereldmuziek en folk in de Brusselse metro!

De jaarlijkse showcase-avond van het Belgian World Music Network gaat uiteindelijk toch door. Deze werd eerder afgelast vanwege de coronacrisis. Je kunt het volledige programma gratis volgen van bij je thuis op 8 februari 2021 om 19u30. Vier groepen en twee dj’s, die werden geselecteerd in 2020 door een onafhankelijke jury, spelen die avond live tijdens een streaming die het beste bevat van wat de Belgische muziekscène actueel te bieden heeft op het vlak van folk, world en global music.

Programma

Las Lloronas (19u30)

Ze begonnen als straatmuzikanten, maar op een goede twee jaar groeide het Brusselse trio Las Lloronas uit tot één van de best bewaarde muzikale geheimen uit de hoofdstad. Met hun typische mix van akoestische melodieën en slam winnen deze drie straffe vrouwen zonder moeite vriend en vijand voor zich. Dat bewijst hun eerste volwaardige album ‘Soaked’ waarin ze ons onderdompelen in intieme teksten, die gedrenkt worden in prachtige harmonieën en melancholische melodieën. Tijdens hun optredens leggen Las Lloronas hun ziel bloot in momenten van krachtige kwetsbaarheid, balancerend tussen klaagzang, mijmering en strijdkreet.

Ozferti (20u10)

Voordat hij zich volledig ging toeleggen op zijn alias Ozferti, maakte Florian Doucet deel uit van de Belgisch-Colombiaanse groep La Chiva Gantiva (Crammed Discs) en Terrakota (Fazuma). Zijn eerste EP The Call (uit in 2018) kondigde reeds het rijke kleurenpalet aan van zijn nieuwe stijl met een mix van jazz en electronica, hiphop en bass, op basis van Oost-Afrikaanse instrumenten en ritmes, (…).

REFA (voordien Refugees for Refugees) (20u45)

Na een fantastisch avontuur van vijf jaar met twee albums, meer dan honderd concerten in binnen- en buitenland, lovende kritieken met ondermeer de eerste plaats in de jaarlijst van de Transglobal World Music Charts in 2016 en de Klara voor beste Belgische wereldmuziekalbum in 2019, schrijft Refugees for Refugees een nieuw hoofdstuk aan één van de succesverhalen van de traditionele muziek van de laatste jaren. En ze gaan daarbij onder een nieuwe naam en een nieuwe bezetting door het leven. Refugees for Refugees wordt Refa.

Kolonel Djafaar (21u20)

Deze instrumentale 9-koppige Afrobeat/Ethio-jazz band met stevige roots in het Antwerpse maakte het handelsmerk van een zwoele mix tussen percussie, koperblazers en aantrekkelijke melodieën die de dansbenen gunstig zijn. De invloeden zijn even divers als groovy: Jungle by night, Fela Kuti, The Budos Band, Mulatu Astatke, …

DJ SAHЯA (22u)

Zij is zowat van alle muzikale markten thuis, speelt zowel dancehall en hiphop tot afrobeats, kuduro en afrohouse. DJ SAHЯA bezorgt het nachtleven een stevige infusie van verkwikkende desert vibes en brengt je muzikaal genot tot ongekende hoogten. Haar grooves zetten je aan tot moves die je nooit had vermoed of al lang was vergeten. Bereid je voor op een soulvolle ervaring en een stevig stapje in de wereld(muziek).

DJ Cheb Runner

Een technokaravaan die door de woestijn dendert op de tonen van pompende bassen: zo omschrijft Brussels wonderkind Cheb Runner zijn muziek. De jonge – of ‘cheb’ in het Arabisch – producer gooit disco, raï, Arabische polyritmes, gnawa-trance of recht door zee deep house in de blender. Met zelf opgenomen samples van traditionele instrumenten neemt hij je mee op een trip door tijd en ruimte, “turning traditional music into dance floor hits”!

Wereldmuziek & folk in de metro op 8 februari 

Naar aanleiding van de Week van de Belgische muziek stelde het Belgian World Music Network ook een playlist samen met de beste artiesten binnen world, trad en folk van ons land en die hoor je in de brusselse metro van MIVB op 8 februari van 7u tot 22u. Laat je betoveren door onze lokale talenten! Ontdek hier de Spotify playlist of check het Facebookevenement.

Meer informatie

De bands kun je hier live aan het werk zien vanaf maandag 8 februari 19u30. DJ SAHRA en Cheb Runner kun je vanaf 22u bekijken en beluisteren via deze link. Alles wordt ook gelivestreamd op de BWMN Facebookpagina.

Met de steun van de Culturele Activiteitenpremie van de Vlaamse Gemeenschap, VI.BE, Muziekpublique, Vlaamse Gemeenschap, Fédération Wallonie Bruxelles, Conseil de la Musique en Sabam For Culture.

Datum

8 februari 2021 van 20:30 tot 23:30

Adres
Bolwerksquare 3, 1050 Elsene, België