Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

De Delvers is een Nederlandstalige band (uit België)

Hoekige New wave en postpunknummers in het Nederlands badend in echo’s van de jaren ’80 zonder nostalgisch te klinken.

Van donkere kinderrijmpjes over de troostende kracht van de nacht, odes aan het niet weten tot maatschappij kritische nummers vol bespiegelingen over de tijd waarin we ons bewegen.

ALBUM REVIEWS:(release Dec 2018 / jan 2019)

'Ongecompliceerde woorden die poëtisch samengebracht zijn tot teksten die aanzetten tot nadenken. Ritme, bas en gitaren die samensmelten in een hoekige rocksound met een zweem van postpunk en een welgemeende, doch niet nostalgische knipoog naar de jaren tachtig. De Delvers brengen met hun Nederlandstalige debuutalbum tien nummers met een eigen geluid. Een aanrader!' (Luminoush Dash muziekmagazine dec 2018)

'Er zijn eigenlijk maar relatief weinig new wave groepen die in het Nederlands zingen. We kennen het heel oude werk van De Kreuners en verder De Brassers (paar nummers), Mensen Blaffen, Arbeid Adelt!,Gruppenbild (de eerste groep van Stijn Meuris, eigenlijk ook maar een paar nummertjes), Bange Konijnen (één singeltje: “Ik Ben Verliefd Op Sandra Kim"), De Kommeniste, Aroma Di Amore (ongetwijfeld het meest uitgebreide repertoire), Zwarte Poëzie,Hedera Helix, eventueel nog Kamagurka en de Vlaamse Primitieven en sinds kort ook het lichtelijk fantastische Donder, Hel & Hagel. Dan hebben we de belangrijkste wel gehad. Nu zijn er dus De Delvers die zich met trots in dit rijtje kunnen scharen met onweerstaanbaar sterke songs en dito songteksten. Voor wie zijn postpunk ook eens graag in zijn moedertaal hoort is dit een dikke aanrader!' Dark Entries(online muziekmagazine voor dark underground & gothic subcultuur dec 2018)

'Stiekem gniffelen we in ons vuistje. Want we zijn superblij met de komst van een band als De Delvers. Een band die zonder schroom met het Nederlands aan de slag gaat en er nog een mooi poëtische interpretatie aan geeft ook. De Delvers graven lekker diep en zwart en knipogen met hun korte, melodieuze songs richting new wave en de heilige eighties. En met “new wave” bedoelen we “new wave”, met zwaar ronkende bassen, lushy gitaarflangers en subtiele synthesizerlagen vol Bunnymen echo’s en knipogen naar The Cure. Dit debuut bulkt dan ook van de sfeer, die mooi aanleunt bij een openingszin als “en als de nacht valt, lopen wij verloren” of “donkere dagen, donkere maanden, donkere jaren, alles zwart”. Inderdaad, zwart, maar toch wel opgewekt. Want altijd weten De Delvers wel vast te klampen aan een hoopvolle melodie. Straffe kost! ' Damusic(online muziekmagazine dec 2018)

'It sounds amazing! You would enjoy the album if you're into Dutch/Belgium post-punk/new wave bands like Zwarte Poëzie, De Div, The Dutch, Amora Di Amore.' In Depth Music Nederland (10/1/2019)

'Dit vijftal grossiert in een blend van wave en postpunk met Nederlandstalige teksten. Op hun debuut in eigen beheer staan tien tracks die gemiddeld twee minuten lang zijn. En dat is prima, want nergens krijgen we eindeloze herhalingen. Het is net als de muziek en de teksten basic, to-the-point.De Delvers bewijzen dat het Nederlands ook best mooi en spannend is om in te zingen. Dit samen met de gebruikte invloeden vullen ze het gat dat bands zoals Noordkaap, Aroma Di Amore en zelfs Arbeid Adelt (alhoewel die nog actief zijn) achterlieten.Een heel fijn debuut!' Musiczine (28/1/2019)

' Alternatief album van de week!' Radioprogramma de scherpe rand indieXl Nederland (8/1/2019)

'Album van de week' radioprogramma poolijs (urgent.FM) (5/1/2019)

'Een aan te bevelen cd' (Nekka vzw dec 2018)

'Nederlandstalige new-wave behandelt actuele problemen, maar blijft hoopvol' (Gazet van Antwerpen dec.2018)

'Nederlandstalige postpunk op zijn best' Muziek van Belgische bodem(feb 2019)

'De Belgische Delvers hebben aan een minuut of twee genoeg om een sfeer neer te zetten en ook nog een song met kop en staart te brengen.Krachtig, sfeervol, meerstemmig en enigszins onheilspellend; dat is de sound van De Delvers.'(Written in music(Nederland) Maart 2019)

SINGLE REVIEWS:

'Ongeduldig kijken we uit naar het eerste album van De Delvers dat later dit jaar verschijnt. In de eerste single En Als De Nacht Valt merken we meteen de postpunksound op met knappe synthlijn en het ‘propere’ gitaarwerk.luminoush Dash (muziekmagazine)

'We zijn fan. 'En als de nacht valt. Een sterk nummer' Poolijs (radioprogramma Urgent.FM)

Met ‘En als de nacht valt’ brengen ‘De Delvers’ hun eerste single uit.Het nummer valt best te omschrijven als ‘een donker kinderrijmpje over hoe de nacht troost kan bieden, ondersteund door een vette postpunksound.’Musiczine (muziekmagazine)

'ook Nederland ontdekt De Delvers:radiostation indiexl en het programma 'de scherpe rand' met presentator Igor Ronckersneemt hun eerste single alvast op in hun playlist''

Een ode aan de liefde, badend in echo's uit de jaren '80: Knappe, scherp klinkende gitaren, fijne ritme-elementjes in de intro, de melancholische backings en poëtisch-romantische lyrics die sterk gezongen worden. We zijn het niet zo vaak meer gewoon, maar wat kan het schoon zijn als er in het Nederlands gezongen wordt… : twee geliefden die in dit stiltegebied samen de code kunnen kraken… en alles vatte vuur ! Nel Mertens over 'Alles vatte Vuur'(Luminoush Dash muziekmagazine)

'Ze komen uit België deze de Delvers en ze maken muziek op hun eigen manier. luister maar naar Alles Vatte Vuur! Indiezine Radio .(Nederland)

De Delvers zijn/waren te horen op o.a Indiexl Radio(nl),Indiezine radio(nl), Radio Poolijs(Urgent fm),Switchblack, Kinky star radio(Gent),De Dag Des Oordeels, Belgian Nuggets(Maywayrecords), Luminous Belge, Wangedrag (Volta),Studio Kempen,...Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required