Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

De Delvers is een Nederlandstalig Nachtorkest (uit België)

Korte, hoekige New wave en postpunknummers in het Nederlands badend in echo’s van de jaren ’80 zonder nostalgisch te klinken.

Van donkere kinderrijmpjes over de troostende kracht van de nacht, odes aan het niet weten tot maatschappij kritische nummers vol bespiegelingen over de tijd waarin we ons bewegen.

Eind dec. 2018 brachten De Delvers een eerste mini-album uit in eigen beheer.

ALBUM REVIEWS:(release Dec 2018 / jan 2019)

'Ongecompliceerde woorden die poëtisch samengebracht zijn tot teksten die aanzetten tot nadenken. Ritme, bas en gitaren die samensmelten in een hoekige rocksound met een zweem van postpunk en een welgemeende, doch niet nostalgische knipoog naar de jaren tachtig. De Delvers brengen met hun Nederlandstalige debuutalbum tien nummers met een eigen geluid. Een aanrader!' (Luminoush Dash muziekmagazine dec 2018)

'Er zijn eigenlijk maar relatief weinig new wave groepen die in het Nederlands zingen. Nu zijn er dus De Delvers die zich met trots in dit rijtje kunnen scharen met onweerstaanbaar sterke songs en dito songteksten. Voor wie zijn postpunk ook eens graag in zijn moedertaal hoort is dit een dikke aanrader!' Dark Entries(online muziekmagazine voor dark underground & gothic subcultuur dec 2018)

'De Delvers graven lekker diep en zwart en knipogen met hun korte, melodieuze songs richting new wave en de heilige eighties. En met “new wave” bedoelen we “new wave”, met zwaar ronkende bassen, lushy gitaarflangers en subtiele synthesizerlagen vol Bunnymen echo’s en knipogen naar The Cure. Zwart, maar toch wel opgewekt. Want altijd weten De Delvers wel vast te klampen aan een hoopvolle melodie. Straffe kost! ' Damusic(online muziekmagazine dec 2018)

'It sounds amazing! You would enjoy the album if you're into Dutch/Belgium post-punk/new wave bands like Zwarte Poëzie, De Div, The Dutch, Aroma Di Amore.' In Depth Music Nederland (10/1/2019)

'Dit vijftal grossiert in een blend van wave en postpunk met Nederlandstalige teksten. De Delvers bewijzen dat het Nederlands ook best mooi en spannend is om in te zingen. Dit samen met de gebruikte invloeden vullen ze het gat dat bands zoals Noordkaap, Aroma Di Amore en zelfs Arbeid Adelt (alhoewel die nog actief zijn) achterlieten.Een heel fijn debuut!' Musiczine (28/1/2019)

' Alternatief album van de week!' Radioprogramma de scherpe rand indieXl Nederland (8/1/2019)

'Album van de week' Urgent.FM (Poolijs) (5/1/2019)

'Nederlandstalige new-wave behandelt actuele problemen, maar blijft hoopvol' (Gazet van Antwerpen dec.2018)

'Nederlandstalige postpunk op zijn best' Muziek van Belgische bodem(feb 2019)

'De Belgische Delvers hebben aan een minuut of twee genoeg om een sfeer neer te zetten en ook nog een song met kop en staart te brengen.Krachtig, sfeervol, meerstemmig en enigszins onheilspellend; dat is de sound van De Delvers.'(Written in music(Nederland) Maart 2019)

'Ze komen uit België deze de Delvers en ze maken muziek op hun eigen manier!' Indiezine Radio .(Nederland)

'De Delvers: Hard Labeur in eigen taal!’ De Dag Des Oordeels

'Ook langs de donkere zijde van de maan wordt een mondje Nederlands gesproken. De Delvers graven voor u doorheen hoekige new wave en postpunk. Geen jaren 80 remakes. Wel diep genoeg om voldoende echo’s te laten weergalmen.' kinky Star(Gent)

'De aanstekelijke gitaar, strakke bassen, zuinig ondersteund door synths gaan er in als zoete broodjes. Met een knipoog naar de rauwe postpunk van de Jaren '80.Van zalig zwevende postpunksongs(onrust,alles vatte vuur) tot dreampop(1000 vragen)' Peek-A-Boo Magazine (live review)

De Delvers zijn/waren te horen op o.a Indiexl Radio(nl),Indiezine radio(nl), Urgent Fm, Switchblack, Kinky star radio,De Dag Des Oordeels, Belgian Nuggets(Maywayrecords), Luminous Belge, Wangedrag (Volta),Studio Kempen, Radio Scorpio,Radio Centraal,Pinguin Radio, Concerto Radio...

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.